Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Zapaljena planinarska kuća na Dinari
(Rejting 5.00 od 5)
Crna kronika
Autor: Adventure Sport Team   
Srijeda, 14 Ožujak 2012 20:48

Planinarska kuća Dinaridi sagrađena prije četiri godine, na Vještić gori, na stazi između Troglava i Maglaja na visini 1530 m/nv, izgorila je do temelja. 

Kako u blizini nije bilo šumskih požara sumnja se da je požar podmetnut. Ova kuća postavljena je na padinama Dinare u sklopu velike akcije Hrvatske gorske službe spašavanja u suradnji s Planinarskom udrugom Dinaridi u cilju povećanja sigurnosti u planinama.

Sva planinarska skloništa, pa tako i ovo, otvoreni su objekti opskrbljeni za boravak u slučaju nužde. Održavaju ih i opskrbljuju planinarska društva. Usprkos trudu članova planinarskih društava, devastacije ovakvih objekata su česte. Osim uništavanja inventara i alata koji se nalaze u kući, pamtimo  da je tako je svojevremeno izgorila kuća na Velikom Lubenovcu, na Velebitu, a nešto kasnije i sklonište na Vlaškom gradu podno velebitskog Svetog brda. Vlaški grad je za razliku od kuće na Lubenovcu obnovljen.  

 

*fotografija preuzete s Facebooka, više slika o izgradnji pogledajte OVDJE 
*fotografije nakon požara pogledajte OVDJE 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.