Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Radionica:: Budi svoj, predan i hrabar
(Rejting 5.00 od 5)
Duhovnost
Srijeda, 20 Rujan 2006 01:00
Sportaši znaju koliko je za dobar rezultat, ta i za kvalitetan život u cjelini, važna harmonija duha i tijela. Harmonija, odnosno cjelovitost. Prepoznati cjelovitost u sebi, prepoznati cjelovitost u drugima, i to u svijetu za kojeg se čini da puca po šavovima! Zvuči kao nemoguća misija. Pozivamo Vas 1. listopada na radionicu "Otkrivanje cjelovitosti", koju vodi Tomica Šćavina, prof. psihologije. Prof. Šćavina u svom se radu posvetila proučavanju različitih sistema samospoznaje - od meditacije do psihoterapije.
U prvom dijelu radionice Otkrivanje cjelovitosti polaznici će raditi na sidrenju u vlastitoj, autentičnoj stvarnosti.

Biti svoj
Uvidom u vlastitu vrijednost i prikupljanjem energije koja se rasula na 'nebitne stvari' ili ostala uglavljena u 'nedovršene odnose', polaznici će raditi na otkrivanju izvora svoje jedinstvene osobne snage. To znači 'biti svoj'.

Biti predan
Drugi dio radionice posvećen je umijeću poklanjanja pažnje - sposobnosti prihvaćanja drugih kakvi jesu i učenju iz njihovih životnih iskustava. Dopuštajući drugima slobodno manifestiranje njihove unutarnje ljepote obogaćujemo vlastiti unutarnji svijet. To znači 'biti predan'.

Biti na putu
Biti svoj i biti predan je svojevrstan paradoks. Kako istovremeno biti svoj i biti predan, odnosno - tvoj? Dopuštanjem tog paradoksa, doživljaj povezanosti s drugima postaje sve suptilniji, a doživljaj sebe sve jezgrovitiji. S jedne strane otvorenost, a s druge centriranost – daju nam hrabrost za kreiranje smjera vlastitog života. To znači 'biti na putu'.

Biti hrabar
U trećem dijelu radionice polaznici će vježbati transformaciju razočaranja. Razočarani stvarnošću, ljudima ili nama samima, nesvjesno si oduzimamo okus života što nas čini djelomično odsutnima, kako od drugih, tako i od samih sebe. Međutim, razočaranje može biti i vrijedan izvor unutarnje snage. Pokrenuti transformaciju razočaranja znači 'biti hrabar'.

Metode rada:
- interaktivne vježbe
- rad u paru
- grupna diskusija
- samopropitivanje
- tehnike opuštanja i vizualizacije

Veličina grupe: 8 do 16 polaznika

Termin: nedjelja, 1. listopada, od 10 do 17 sati (s jednosatnom pauzom za ručak)

Mjesto održavanja:
Centar za edukaciju, psihološku pomoć i osobni razvoj 'Palunko', Švarcova 2/2 (jedna tramvajska stanica od Kvatrića, prema Maksimiru), Zagreb

Cijena: 300 kuna

Detaljnije obavijesti i prijave:
na brojeve telefona 01/ 23 21 668, 098/ 913 54 83 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

O voditeljici
Tomica Šćavina, prof. psihologije, posvetila se proučavanju različitih sistema samospoznaje - od meditacije do psihoterapije.

Uređivala je časopis za razvoj svijesti i cjelovit pristup življenju Svjetlost, surađivala s Trećim programom Hrvatskog radija kao autorica emisija iz područja psihoterapije te kreirala i vodila brojne psihološke radionice.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.