Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
bg gs
(Rejting 0 od 5)
Duhovnost
Autor: XMAS   
Srijeda, 21 Prosinac 2005 23:20
 nsf
Hvala Ti na ovom danu!

Svjestan sam koliko je dragocjen ovaj dan jer on je sve što imam!
Oslobodit ću se danas robovanja satu i kalendaru. Da, pomno ću razmisliti kako provesti ovaj dan da bi svaki moj korak bio odmjeren, a snaga mudro iskorištena, ali ću isto tako početi procjenjivati svoj život prema djelima, a ne u odnosu prema vremenu; prema mislima a ne prema godišnjim dobima; prema osjećajima, a ne oznakama na brojčaniku.

Zadržat ću svijest o tome kako je malo potrebno da ovo bude sretan dan. Nikada neću trčati za srećom jer ona nije cilj, već bešto što se doživljava na samom putu, ona se ne sastoji od imanja ili dobivanja, već samo od davanja.

Obasipat ću druge darovima, i svojim ću neprijateljima predati dar oproštaja; svojim protivnicima pomirljivost; prijateljima osmjeh; svojoj djeci dobar primjer; a svaki će dar biti umotan u moju bezuvjetnu ljubav.

Neću danas nijedan skupocjeni časak protratiti u ljutnji, mržnji, ljubomori ili sebičnosti. Znam da ću žeti onako kako sijem jer na svako djelo, dobro ili loše, uvijek postoji jednakovrijedan odgovor. Danas ću posijati samo dobro sjeme.

Radit ću znajući da bez zanosa nikad nitko nije postigao ništa osobita. Da bih danas učinio nešto uistinu vrijedno, ne smijem dršćući stajati postrance i razmišljati o hladnoći i opasnosti, već se s oduševljenjem baciti na posao i izboriti se za svoj cilj najbolje što mogu.

Shvaćam da me uvijek pomalo iskušavaš kako bi vidio što ću učiniti sa sudbinom.

Neću prikrivati u čemu sam nadaren. Budem li šutio, budem li zaboravljen, ako ne napredujem, posustat ću. Odustanem li danas od bilo kojeg izazova, moje će samopoštovanje zadobiti trajni ožiljak, ako prestanem rasti čak i najmanje, počet ću se smanjivati. Odbijam ostati u nepromjenjenom položaju jer to je uvijek početak kraja.

Zadržat ću na svom licu i u srcu osmijeh čak i ako danas doživim bol. Znam da je svijet zrcalo koje mi vraća odraz moje vlastite duše.

Možda i neću prepoznati što u cjelini može značiti moja uloga, ali ovdje sam da bih je odigrao i sada je zato čas.

I nikada ne zaboravite; Svakom klincu kad se rodi Anđeo u ručicu stavi bajku.

Svi odgovori su u tebi. Samo trebaš gledati, slušati, vjerovati.

Želimo vam sretne blagdane, obilje Ljubavi, Mir u srcu, Prijatelja i - Slobodu!
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.