Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Okrešelj rules!
(Rejting 5.00 od 5)
Ekspedicije&Putovanja
Autor: Iva Kaštela   
Nedjelja, 06 Siječanj 2008 01:00
Bilo je tu plesnih točaka, solo nastupa, borovničeca na metre/litre, potražnih akcija, igre skrivača, striptiza i tko zna čega još...
Da, da... bila je to subota, 29.12.... nas 14 iskrcava svoje ruksake (hrana i pojačane količine pića) i opremu (za penjanje, boardanje, skijanje - samo je bob falio do potpune sreće) na kraju Logarske doline na teretnu žičnicu. Nije teško pogoditi krajnji cilj i BASE CAMP ove male ali jake ekspedicije - dom na Okrešlju u Kamniško - Savinjskim Alpama.


Ovako je počeo doček Nove Godine...


Ovako se nastavio...


Frischaufov dom na Okrešlju.

Skupilo nas se iz više klubova i dijelova Lijepe naše... Ad naturovci: sestre Iris i Darija sa svojim polovicama Elvirom i Ivanom - dr. Lukom Kapovićem, ekipa iz AO Željezničara, Velebita, Matice.. bilo je tu još dosta multisportaša, t/drekera, ljubitelja AS portala u neograničenim količinama...

Odmah u subotu nakon dolaska u dom, ne gubivši vrijeme odlazimo u izviđanje terena do Savinjskog sedla i na obližnju "čukicu" iznad sedla... vraćamo se u dom prije mraka i radimo plan za nedjelju.


Iva i Ana u Sestopnoj grapi.


Iva na Ledinskom vrhu.

Nakon buđenja polazimo na turu preko Turskog žleba na sve 4 Rinke (Kranjsku, Korošku, Štajersku i Malu) te na drugu stranu po grebenu do vrha Turske gore. Vraćamo se nakon 6 sati ponovo preko Turskog žleba u dom. Tamo izmjenjujemo informacije sa ostatkom ekipe koji su taj dan imali šetnje u raznim smjerovima: boardali, skijali sa Savinjskog sedla, bolovali, odmarali i radili sve što vole mladi.... Navečer dr. Luka donosi igru "Pictionary" da nas barem do 22 održi budne i ovdje se vidi tko je totalni antitalent za crtanje, ali uz puno smijeha zabavljamo se kao mala djeca.


Turski zleb.

Ponedjeljak, Stara godina. Darija, Elvir, Nikola, Ana & I odlazimo penjati Sestopnu grapu sa planom da izađemo na vrh Kranjske Rinke - Križa, ali nas u tome onemogućava premalo snijega za vrh, odnosno suha stijena sa kombinacijom ferate. Elvir počinje tulati i nakon 30-tak m baca uže i apseila nazad do nas. Vraćamo se, ali ne po istoj grapi nego odlazimo na Ledinski vrh pa preko Savinjskog sedla nazad u dom. Turica od nekih 5 sati - sasvim dovoljno za Staru godinu.

Opet se igra "Pictionary", neki kartaju UNO, neki samo piju - uglavnom nikom nije dosadno i svi imamo pune ruke čaša!


A gdje su nam putovnice...


Elvir i Darija.

Stiže nam još 5 ljudi iz Zagreba (Hercegi & prijatelji) i drž, ne daj moraš s njima nazdraviti za dobrodošlicu... što je pristojno, pristojno je!

Ufff, ovaj dio od 19, 20 sati do jutra 1. 1. 2008. bi bilo bolje da ostavimo za sebe ili da ga akteri opišu svim zainteresiranim LIVE (ako baš moraju) jer i da hoću fale mi sve epizode pa bi moj doček mogao biti vrlo subjektivan... bilo je tu plesnih točaka, solo nastupa, borovničeca na metre/litre, potražnih akcija, igre skrivača, striptiza i tko zna čega još...


Elvir na Ledinskom vrhu.


Greben prema Rinkama i Turkoj gori.

Na Novu godinu nismo bili u mogućnosti iz objektivnih razloga odraditi još jednu turu pa se spuštamo sa Okrešlja u Logarsku i palimo za Zagreb, Rijeku... malo smo desetkovani ali nema žrtava.

DO DANAS SMO POKUŠAVALI SLOŽITI REBUS KAKO SMO OTPRATILI STARU I DOČEKALI NOVU GODINU ALI SVI POKUŠAJI BILI SU BEZUSPJEŠNI... morat ćemo napraviti reprizu dočeka prvom prilikom u drugo vrijeme na istom mjestu... pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže!!!


Ivan dr. Luka Kapović i Iris.


dr. Luka Kapović Ivan vježba zaustavljanje cepinom.


Kratki odmor.


Pogled na Mrzlu goru iz Turskog žleba.


Pogled na Planjavu.


Prečenje iz Sestopne grape prema Križu.


 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.