Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Upoznajte Kongo
(Rejting 0 od 5)
Ekspedicije&Putovanja
Autor: Adventure Sport Team   
Srijeda, 24 Studeni 2010 19:02

Pozivamo vas 28.11. u 19 h u Centar za kulturu i film „August Cesarec” - Ilica 208, velika dvorana (T.Exit) na putopisno predavanje "Kongo-srce tame". 
Upoznajte Istok D.R.Kongo; zemlju opustoženu petnaestogodišnjim ratom.
Uz video klipove, izložbu fotografija i afričkih umjetnina upoznajte kulture raznolikih naroda i politički položaj. Na predavanju možete kupiti DVD dokumentarnih filmova, fotografije i knjigu Mire Aščića "Afrika - misija na crnom kontinentu"  

Predavači su  Miro Aščić, Hrvoje Ivančić nakon čega slijedi koncert Našeg mali afro benda.

 

   

HRVOJE IVANČIĆ
Još za vrijeme srednje škole i studija očaran dalekim horizontima i spreman da ih otkrije i posjeti. Tek po svršetku smjera Povijesti pri Sveučilištu u Zagrebu proteže noge i kreće u SVIJET, nezaustavljivo rekli bi. Do sada napisao na stotine članaka i objavio stotine fotografija u raznim časopisima i dnevnim novinama. Snimio putopis od 6 polusatnih nastavaka "Put u Kathmandu" koji prati kopneno putovanje od Hrvatske do Nepala u trajanju od 6 mjeseci. Snimio sam mnoge video uradke objavljivane na raznim televizijama. Proputovao pola svijeta, a druga polovica još čeka da je otkrije.   

MIRO AŠČIĆ
Putopisac i reporter. Od 2005. počinje aktivno putovati. Najprije odlazi u Argentinu gdje snima dokumentarni film o argentinskoj gospodarskoj krizi, a godinu dana kasnije, 2006., putuje u Boliviju gdje proučava vlast prvoga indijanskog predsjednika Eva Moralesa. Putuje još po Europi, a nakon toga otkriva Crni Kontinent. 2008. prvi put putuje u Afriku, u Demokratsku Republiku Kongo, gdje snima reportaže o hrvatskim misionarima te posljedice rata u toj ratom opustošenoj zemlji. Ostaje fasciniran žilavošću života u Africi, zaljubljen u Crni kontinent, te svake godine barem jedanput odlazi po mjesec dana u Afriku. Dosad je posjetio 8 afričkih zemalja, a planira ih posjetiti sve do jedne. Knjiga Afrika – misija na crnom kontinentu njegov je prvijenac.  

NAŠ MALI AFRO BEND

Naš mali Afro Bend prije svega predstavlja grupicu prijatelja orijentiranih na oživljavanje i utjelovljenje snage ritmova zapadnoafričkoga kulturnog kruga.Bend je nastao nakon povratka trojice članova iz zapadno-afričke države Gvineje gdje su proveli mjesec dana učeći od najvećeg živućeg majstora djembé bubnja - Mamady Keite.Konačni cilj našeg i vašeg malog afro benda jest ples uz egzotične zvukove afričkih bubnjeva i doživljavanje njihove čarolije.

  

Ivana Đula-djembé, dunovi, balafon
Nenad Kovačić (Afion, Antenat)-djembé, dunovi
Krunoslav Kobeščak (St!llness)-djembé, dunovi
Marin Begović-dunovi, balafon
Martin Turšić-djembe, dunoviMarko Gajer (Antenat)-Balafon, dunovi  

ULAZ SLOBODAN!Vidimo se!    

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.