Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Venga Vecchio
(Rejting 5.00 od 5)
Ekspedicije&Putovanja
Autor: Aleksandar Mataruga Bale   
Četvrtak, 30 Kolovoz 2012 14:34

Završavam posao, Morana ispred turira mašinu, uskačem, ubacuje u prvu, gaaasss, pravac Medveja, mrzim turiste i gužvu, projekt čeka, ajmoooo...i tako je bilo par puta dok mi smjer nije ušao pod kožu. 

U par pokušaja koji su bili na suncu, bilo tako vruceee(sig preko 30 C), pećnica, al šta se mora se mora. Za takve smjerove jednostavno moraš stiskati dok ruke same ne otvore, a tijelo bespomoćno leti u zrak. Jedino tako možeš ići dalje, probijati granice i napadati sve teže i teže smjerove. To je jedini lijek.

Autor smjera je Čedo iz Pule, smjer je zaista predivan, predivna linija sa predivnim tehničkim kretanjem, oko 25 m prevjesa po sigama, stiskavcima, sloperima, a nađe se i pokoji nevidljivi krimp.

Sam početak smjera je lagan sve do trećeg kompleta, di se prebacuje s položenog dijela stijene na prevjesni dio sa sigama i tu kreće rok en rol...vrlo brzo se dolazi do detalja smjera, jako teški gibovi po sigama, uglavljivanje peta, svakakva čudesa,tehnicki zahtjevno penjanje, koje mora biti izvedeno savršeno, jer svako fulanje noge, ili krivi pomak ruke znači padam, a težinu podiže kopčanje kompleta koji su zaspitani dosta blizu jer preskakanje kopčanja nije opcija, u slučaju da se ne ukopča pada se na dio stijene koji ide dosta blizu stijene(na kojoj je smjer), kao neka gljiva po kojoj se inače ne penje (nadam se da kuzite), par puta nisam ukopčao(zbog loših hvatišta s kojih se inače kopča) pa sam dobrano nogama opalio svaki put u tu stijenu.

Kada se prođe detalj, dolazi se na neki odmor, s kojeg je bolje što prije pobjeći, jer je jako teško na njemu odmoriti, ali boljih hvatista nema, nakon toga par metara “lakšeg“ penjanja do još jednog malog odmora, ali odmora di su dosta loše ruke (sloperi), ali cijelo tijelo se drzi nogama u čučećoj poziciji oko malo deblje sige (isto vrijedi kao i za prvi odmor, bolje što prije pobjeći jer toliko bole noge, ako se previše ostane u toj poziciji utrnu noge, pa za daljnje pokrete ne osjećate noge).

Ko bi rekao da neću osjecat noge, a ne ruke, a nakon tog fuš odmora ide još jedan detalj, koji po meni nije detalj smjera, po meni tu je neki detalj 7b+ težine, ali kad se prođe skoro 15 metara aktivnog penjanja, bez pravog odmora taj 7b+ lako naraste za koju ocjenu pa neki kažu da je tu detalj smjera ali tu je i kopčanje koje sam ja preskočio, jer je desna ruka na tako lošem hvatistu da to kopčanje i kretanje dalje više nije 7b+, lakše preskociti , a u zrak odletjeti 5m je gušt :-).

Pošto je izdžljivost moja jača strana nisam imao prevelikih problema s tim dijelom. Stišćem i te zadnje krimpove (nevidljive) di noge obavezno odlete sa stijene, te izlazim iz prevjesa na položeniji dio stijene do sidrista. Kopčam i još jedan 8a je u džepu (Drugo slobodno ponvljanje ovog smjera). Pogled bježi par smjerova dalje di je potencijalni novi projekt. Koja predivna stijena. Po meni Medveja je najbolje penjalište od kojih sam bio u Hr, ocjene jesu teške, ali svi smjerovi su predivni, a toliko još potencijala za nove smjerove..ufff...Slike tu.., a i video autroskog dvojca Christan Todorović i Goran Razić. 

Vrućine pomalo padaju, novi projekti dolaze, pripreme za zimu aktivne, dobar filing je u zraku, ovo ce biti dobra sezona.

JavaScript is disabled!
To display this content, you need a JavaScript capable browser.
 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.