Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Prekrasni izvana! No kakvi ste iznutra?!
(Rejting 5.00 od 5)
Hrana i piće
Autor: Luka Leško   
Četvrtak, 20 Rujan 2012 11:33

''Junk food'' ne nakuplja samo masnoće, uništava i vaše kosti!  

Mislite da prekomjerno konzumiranje šećera i masnoća uzrokuje nakupljanje potkožnog masnog tkiva? U pravu ste, nije to nikakva tajna. Ali znate li da takav način prehrane osim estetskog dojma bitno narušava i zdravlje vašeg koštano-zglobnog sustava? Dva su mehanizma : 

1. prekomjeran unos šećera i masnoća sprečava optimalnu apsorpciju unešenog kalcija, koji se neiskorišten izbacuje mokraćom,

2. zasićene masti imaju tendenciju stvaranja netopivih tvorbi koje postaju prepreka u transportu kalcija prema kostima. 

S obzirom na neospornu važnost unosa kalcija u stvaranju kvalitetne koštane osnove (jedna od glavnih mjera prevencije potencijalnih bolesti kostiju), ove činjenice ne smijete zanemariti ukoliko želite izgraditi i očuvati koštano-zglobni sustav, čija će kvaliteta izaći na vidjelo u starijoj životnoj dobi. 

 

Autor Luka Leško, student je 4.godine Kineziološkog fakulteta u Zagrebu i vrhunski judaš s radnim iskustvom u više klubova, a trenutno radi u Karate klubu Arena-Zagreb, te kao osobni trener, demonstrator na fakultetu na kolegiju judo/borilački sportovi, privatna sportska dijagnostika.
Također je član Udruge Drite - studenti kineziologije u znanstveno-stručnom radu koji svako malo izbacuju stručne znanstvene radove na razne sportske teme. 2 godine je radio u Polleosport-MVP Nutritionu kao urednik članaka o treningu, prehrani, ozljedama, suplementima sportaša i rekreativaca.

U karijeri ima značajnih rezultata, kao : 11 puta prvak RH, osvajač 5 medalja na svjetskim kupovima, 2 godine za redom proglašen najboljim judašem RH, sudionik Univerzijade itd. Također je i kooperant u nekoliko judo klubova diljem svijeta (Australija, Singapur, Belgija, Togo...).  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.