Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Vitamin B5
(Rejting 4.50 od 5)
Hrana i piće
Autor: Predrag Jakovljević   
Petak, 22 Travanj 2011 13:38

Malo poznata dobrobit vitamina B5 je učinak na mliječnu kiselinu u mišićima.

Tijekom sportskog napora kako povećate intezitet rada povećavate potrošnju ugljikohidrata za namicanje energije, a kao popratni produkt pojavljuje se mliječna kiselina za koju svi znamo kako neugodni osjećaj goruće boli proizvodi. Neiskusnije sportaši nemaju razvijene mehanizme rješavanja  nakupljene mliječne kiseline kao iskusni sportaši pa samim tim imaju nizak laktatni prag.

Vitamin B pomaže smanjenju proizvodnje  i odstranjivanja nakupljene mliječne kiseline, a k tome djeluje i protuupalno pa imate najmanje duplu korist.

Važno je naglasiti da ovaj vitamin još ima pozitivan učinak na imunološki sustav, proizvodnju hormona i smanjenju utjecaja stresa na organizam.  

Ovaj članak je prenesen s Profila  Sporska Prehrana dr. Predraga Jakovljevića na kojem možete čitati savjete i postavljati pitanja o svemu što vas zanima o sportskoj prehrani.

 

 

 

 

 

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.