Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
2. Biciklijada sjećanja na Dejana i Dalibora
(Rejting 0 od 5)
Kamo na vikend
Autor: Preneseno s www.rival.hr   
Četvrtak, 02 Travanj 2015 12:32

 

Bliži se druga godišnjica stradavanja Dejana Ljubasa i Dalibora Kalčića pod slapom u nabujaloj Rječini. Tri sportska kluba, Triatlon Klub Rival, Planinarsko Društvo Obruč i Sportsko Društvo Rupnjak, organizirati će ove godine drugo memorijalno biciklističko druženje u njihovu čast, ove godine uz pomoć Općine Čavle. 

Inicijativni odbor je odlučio da će se biciklijada organizirati svake godine na uskršnji ponedjeljak, koji ove godine pada na datum 06.04.2015.

Biciklijada će se odvoziti po ruti koju su oni tako često biciklirali, od starta u Jušićima do Grobinštine, ove će godine prijave i cilj bi bili pored  društvenog Doma u Čavlima.

Tijekom biciklijade, odati će se spomen u Lukežima na mjestu gdje se nalazi spomen ploča za sjećanje na ova dva velika čovjeka, vjerna prijatelja i izvanredna sportaša.
Prošle godine je biciklijada po kišnom i hladnom vremenu okupila više od 200 ljudi od čega prijavljenih 150 biciklista koji su odvozili cijelu rutu po užasnoj kiši! Ove se godine nadamo broju od najmanje 400 učesnika pošto su se najavili prijatelji iz Slovenije, Italije, Istre i Zagreba uz sve naše regionalne sportske bicikliste i zaljubljenike u bicikliranje, zdrav život i dobar provod.
Novost unutar biciklijade je „SKOK  NA GRAD GROBNIK“, brdska utrka za najspremnije sportaše koja će se voziti od spomen ploče u Lukežima do ciljne crte u Gradu Grobniku na vrhu ceste iz Lukeža, striktno  uspon sa 20% nagiba, dužina staze 2000m.

Za vrijeme biciklijade biti će organizirane i „UTRKE SPRETNOSTI NA BICIKLI“ (GIMICANA)  biciklistički poligon za najmlađe, u Čavlima na platou iza benzinske stanice.
Pošto su prijave u Domu Čavle, a biciklijada starta iz Jušića, kad se dovezu autobusom učesnici i bicikle na start, za vrijeme održavanja biciklijade najmlađa djeca do 10 godina moći će se natjecati u vježbama spretnosti na biciklama na sigurnom i ograđenom poligonu odvojenom od prometa.
Okupljanje za biciklijadu će biti u Domu Čavle, prijave su od 8:30 do 9:30, kotizacija je 50 Kn u koje je uključena majica memorijala, prijevoz bicikle i biciklista sa prijava u Čavlima na start u Jušićima, ručak i okrijepa na stazi te startnina tko bude mogao i htio sudjelovati u  utrci „SKOK NA GRAD GROBNIK“.
Nakon prijava autobus će ukrcati sudionike a kamion bicikle i prebaciti ih na start u Jušiće.
Jači biciklisti će sami odvesti se iz Čavli do Jušića otkuda kreče start.
 
U 11h start, kolona će krenuti od Jušića do  Saršona, preko Trnovice, u Lukeže.
U 13h održati će se komemoracija u Lukežima pored spomen ploče na obali Rječine
U 13:30h odvajaju se sportaši startom na brdsku utrku  „SKOK NA GRAD GROBNIK“
Ostali sudionici nakon odlaska sportaša nastavljaju iz Lukeži prema Dražicama i cilju u Čavlima.
Sportska skupina po završetku utrke sa Grada Grobnika  spustit će de direktno u Čavle.
Za vrijeme biciklijade Mlađa djeca imaju „UTRKE SPRETNOSTI“ na sigurnosti platoa iza benzinske stanice INE u Čavlima.

U 14h u Čavlima bio bi ručak za učesnike i proglašenje pobjednika i dodjela pehara najboljim biciklistima u apsolutnoj muškoj i ženskoj kategoriji  sa utrke „SKOK NA GRAD GROBNIK“ kao i podijeljene diplome najspretnijim malim biciklistima „UTRKE SPRETNOSTI“ te serviran ručak, vojnički fažol.
Predprijave i propoziocije navedene su na naslovnici webstranice  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , informacije na 091/76 044 76 Damir Živković ili emailom na klubsku adresu  www.rival.hr, navesti broj majice i da li se prijavljujete na „SKOK NA GROBNIK“ ili „UTRKE SPRETNOSTI ZA NAJMLAĐE“

Više informacija na web stranicama KLUBA RIVAL  

Link na Endomondo pregled  „SKOK NA GRAD GROBNIK“:

https://www.endomondo.com/embed/workouts?w=nskn6BP1yH8&width=580&height=600&width=950&height=600 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.