Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
4. izdanje Fothia boulder opena u novoj dvorani
(Rejting 0 od 5)
Kamo na vikend
Autor: A.K.   
Subota, 11 Listopad 2014 17:38

Dugo očekivano natjecanje Fothia boulder open (FBO) počinje 18. 10. 2014 u 10:00 sati na katu 25 paviljona Zagrebačkog velesajma.

Kao i Blok (Boulder liga od kontinenta), ovo natjecanje popularno je  jer pruža svima mogućnost da na svom levelu daju maksimum. Smjerova će biti za sve i težine kreću od 3 pa sve do 8A. Prijave su na dan natjecanja s početkom u 9:30. 

Natjecanje je predviđeno za sve, od amatera do profića jer će među 40 smjerova svatko naći nešto za sebe, a autorski trio fantasticus Pevec, Morić i Križanić uz pomoć još par postavljača najavljuju pikanterije i kažu da neće stati na brojci 40, odnosno da će smjerova biti i više. Takvoj priči nisu odolili ni Iglu šport i Bim Sport koji su sponzori natjecanja.

 

Dvorana Fothia otvorena je 2009. godine u 11. mjesecu i tada je održano prvo natjecanja Fothia boulder open. Okupilo se preko 90 natjecatelja u tada najvećoj boulder dvorani u Hrvatskoj. Obitelj Kruder iz Slovenije, na ovom vjerojatno najvećem natjecanju u Hrvatskoj, zauzela je postolje u muškoj i ženskoj konkurenciji. U međuvremenu dvorana je nastavila raditi na razvitku penjanja, pružajući mladima odlične uvjete za uživanje u ovom sportu, a iz nje je izašlo i više državnih prvaka. 

  

Ove godine dolazi do velike promjene, Fothia odlazi u veći prostor te podiže jedan od većih bouldera u ovom dijelu Europe s penjivom površinom od oko 600 metara kvadratnih. Novi dio stijene gradila je poznata firma Walltopia, čiji potpis stoji i u dvorani Chrisa Sharme.

 

Cuker na kraju: Walltopia je pripremila stijenu i materijal ali za nimalo laganu montažu odgovorni su većinom dečki iz Fothie uz vodstvo stručnjaka za oblikovanje drva i metala Eduarda Tudora. 

Vi imate jedinstvenu priliku, slijedeći vikend pod svojim prstima isprobati trenje novog bouldera, kvalitetu penjačkih smjerova i dobro se zabaviti, a to je prilika koja se ne propušta.  

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.