Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
8. Međunarodna brdska utrka Makarska - Vošac
(Rejting 0 od 5)
Kamo na vikend
Autor: Adventure Sport Team   
Četvrtak, 14 Svibanj 2015 11:55

Osma međunarodna brdska utrka Makarska-Vošac - jedinstvena utrka u Republici Hrvatskoj za seniore i juniore, ove godine održati će se 23. svibnja 2015. 

Međunarodna brdska utrka Makarska - Vošac po prvi je put održana u 2007. godini inicijativom makarskog atletskog kluba „Sveti Marko“ sa sudjelovanjem oko 70 atletičara i rekreativaca iz 20-ak hrvatskih atletskih klubova.

Od 2009. do 2011. godine natjecanje dobiva novu dimenziju, te se održava po sistemu koji preporuča WMRA – Svjetski savez za planinsko trčanje, što znači u okvirima zadanih gabarita dužine, visine i nagiba staze. Dužina staze, visine, i nagibi na Biokovu su dobro prilagođeni za sve kategorije.

Brdska utrka ima početnu točku na makarskoj rivi (0,8 metara nadmorske visine), gdje je startna linija, a završava na vrhu Vošac (1422 metara nadmorske visine) na planini Biokovo s kojeg se proteže pogled u dolinu, prema Makarskoj i otocima Braču, Hvaru i Korčuli. Staza je duga 8,6 kilometara, uske i nepristupačne staze, s 1422 m uspona, što čini ovu utrku jednom od najtežih u Europi.

 

S obzirom da u sklopu održavanja brdskih utrka u Hrvatskoj tradicionalna brdska utrka Makarska-Vošac pripada jednoj od najtežih utrka u državi, kao takva svojim karakteristikama može konkurirati za održavanje europskog i svjetskog prvenstva u planinskom trčanju.

JU Park prirode „Biokovo“ na taj način obilježit će Međunarodni dan biološke raznolikosti i zaštite prirode u RH, s ciljem podizanja svijesti javnosti o važnosti očuvanja okoliša i zdravog načina života, jer se utrka održava unutar granica parka.

 

Program manifestacije:

PODIZANJE STARTNIH BROJEVA:

 • od 08:30 h do 9:45 h na startu - ispred zgrade grada Makarske na gradskoj rivi

STARTNINA:

 • 70 kuna za prijavljene do 20. 05. 2015., 90 kn na dan utrke, 50 kn za juniore i kadete

START:

 • 10:30 h – Obala kralja Tomislava (gradska riva, ispred zgrade Grada Makarska) za seniore (0,8 m n/v),– Makar (omogućen prijevoz do starta) za juniore

CILJ:

 • Planinarski dom Vošac (1422 m n/v)

STAZA:

 • 8,6 km seniori i seniorke, juniori i juniorke 6 km

RUČAK I PROGLAŠENJE:

 • Planinarski dom Vošac

NAGRADE:

 • Svi dobivaju majice, te ručak u planinskom domu Vošac

NOVČANE NAGRADE:

 • za 1., 2., 3., 4. i 5. mjesto u ukupnom poretku M i Ž: 1200kn, 1000kn, 700kn, 400kn, 200kn. Prvih troje dobivaju pehare. Novčane nagrade i medalje za 1., 2. i 3. mjesto po svim kategorijama.

KATEGORIJE:

 • MU23, MS, M35, M40, M45, M50, M55, M60, M65

 • ŽU23, ŽS, Ž35, Ž40, Ž45, Ž50

 • Kadeti/inje, Mlađi juniori/ke, Stariji juniori/ke

SMJEŠTAJ:

 • Hoteli Makarska (Hotel Rivijera), Joze Škrabić, direktor hotela - kontakt: 098 265 418

TRČI SE NA VLASTITU ODGOVORNOST!

U samoj organizaciji i podršci ovogodišnje utrke sudjelovat će Atletski klub Sv. Marko – Makarska, Javna ustanova „Park prirode Biokovo“, Grad Makarska, Turistička zajednica grada Makarske, Gorska služba spašavanja, Hoteli Makarska d.d., DVD Makarska, Udruga 'Makarski marendin' te mnogi volonteri.

PRIJAVE: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.