Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Bad Kleinkirchheim
(Rejting 0 od 5)
Kamo na vikend
Srijeda, 23 Siječanj 2008 14:01
"Sa staze u toplice" poznati je moto ovog skijaškog centra koji je ujedno i termalno lječilište koje se nalazi na visini od 1100 m. Ovo je skijalište prije svega usmjereno na obitelji stoga skijaške staze nisu prezahtjevne, no dovoljno su duge, široke i raznolike za osjećaj potpunog užitka prosjećno izvježbanom skijašu.
Skijalište je podijeljeno na dva dijela: iznad Bad Kleinkirchheima, na sjevernoj strani nalaze se zahtjevnije piste – na brdima Kaiserburg (2055m) i Strohsack (1904m) na kojima su i staze Svjetskog kupa. Najduža i najteža staza je FIS staza "Franz Klammer", a ime je dobila po olimpijskom pobjedniku koji je ovdje i rođen. S druge strane kotline, staze iznad St. Oswalda više su user-friendly. Spuštaju se sa 5 vrhova, čija je visina oko 2000 m, a staze su međusobno spojene grebenskim stazama. Mogu se pohvaliti i sa jednom osmerosedežnicom sa panoramskim pogledom.

Ako vam se cijene smještaja u samom mjestu čine previsokima, obližnji St. Oswald nudi vrlo pristojan i znatno jeftiniji smještaj, primjereniji znatno manje zahtjevnom gostu. Nakon skijanja možete birati između obiteljskih toplica sa tri bazena, vodenom gimnastikom i malo mirnijim wellness programima u Thermama St. Kathrein ili teniskih terena, dodatnog wellness programa i otvorenog bazena usred snijega i leda u Rimskom kupalištu (Romerbad). Ponuda barova, plesnjaka i diskoteka standardna je za Austriju.

Postoje i osvijetljene staze za noćno sanjkanje, teniska dvorana, klizališta, a moguće je jahanje na snijegu kao i vožnja saonicama s konjskom zapregom. Može se bordati i po dubokom snijegu, a postoji i halfpipe!

Ukoliko želite izbjeći svu silu turista tada nipošto nemojte rezervirati smještaj u prosincu kada se ovdje održava utrka Svjetskog kupa ili u veljači kada se održava festival balona.


Kako do tamo?


> Ljubljana > tunel Karavanke > Villach > Felfkirchen

Broj žica: 20
Dužina staza: 90 km
Snowpark: da
Freeride: ne

Udaljenost od ZG: 290km
Udaljenost od RI: 240km 

Opširnije o skijalištu: www.badkleinkirchheim.at


Aktualnu vremensku prognozu za ovo skijalište pogledajte OVDJE.

Izvor:: www.boarder-zone.net
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.