Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Bolting kamp Blagaj
(Rejting 0 od 5)
Kamo na vikend
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 07 Ožujak 2016 21:53

Komisija za sportsko penjanje Planinarskog saveza BiH / F BiH u suradnji sa lokalnom udrugom Novi val iz Blagaja i Blagaj Climbing organizira penjački kamp „BLAGAJ 2016“ u periodu25 –26. 27.03. 2016. godine.

Ovogodišnji penjački kamp ima za cilj da okupi penjačku zajednicu na jednom mjestu i da se tom prilikom urede i opreme novi sektori u kanjonu u Blagaju koji pruža ogroman potencijal za sportsko penjanje.

U sklopu penjačkog kampa osim opremanja smjerova te penjačkog dijela oni koji žele naučiti nešto o opremanju u subotu u 10:00h će biti organizirana i obuka za opremanje sportsko penjačkog smjera  u prirodi Komisije za sportsko penjanje PS BiH / F BiH, koju će voditi strucni kadar Planinarskog saveza BiH/FBiH .

Obuka će obuhvatiti sljedeće teme:

- Oprema

- Opća uputstva za opremanje sportsko penjačkih smjerova

- Tehnička upustva za opremanje sportsko penjačkih smjerova

Lokalitet u Blagaju karakteriše kanjon cca 1000 m. kroz koji je napravljena Via ferrata kojom se dolazi do sektora. U kanjonu se nalazi 8 sektora od kojih neki dosežu visinu do 150 metara.

U većini sektora preovladavaju  ploče dok su pojedini sektori prevjesni.

Materijal za opremanje i dio opreme osigurava organizator. Poželjno je da posjedujete svoju opremu neophodnu za opremanje (uže, bušilicu, alat) za učestvovanje na penjačkom kampu. Smještaj u toku kampa organizator osigurava u dva čvrsta objekta koja se nalaze na samom  ulasku u kanjon s mogućnosti upotrebe i kampa za šatore. Potrebno je posjedovati osobnu opremu (vreća) za spavanje. Unutar prostorija udruženja moguća je upotreba kuhinje i WC-a.

Više informacija o samom lokalitetu možete pogledati  na linkovima:

https://www.facebook.com/blagajclimbing  i http://www.novival.info/  


Orgnizator moli da potvrdite sudjelovanje, a za detaljnije informacije kontakt tel. kordinatora :

061 467 398 Salih Mulaosmanović

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.