Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Danas je Međunarodni dan planina
(Rejting 5.00 od 5)
Kamo na vikend
Autor: Anamarija Marović   
Subota, 11 Prosinac 2010 20:04

Međunarodni dan planina je prilika za stvaranje svijesti o važnosti planina za život. Ove godina tema na koju se fokusira Međunarodni dan planina su autohtoni narodi i manjine koje žive u planinama, a svrha je ukazati na pretnje s kojima se suočavaju ove zajednice od kojih većina živi u siromaštvu u planinskim područjima.

 

U rujnu 2007. Opća skupština UN usvojila je UN-ove Deklaracije o pravima autohtonih naroda, što obilježava važan korak u međunarodnim naporima da se sačuva identitet autohtonih naroda.Hrvatske planine su jedno od najvećih hrvatskih nacionalnih blaga od kojih su djelovi proglašeni za Nacionalne parkove poput Paklenice, Risnjaka, Sjevernog Velebita, dok su planine Parkovi Prirode Biokovo, Medvednica, Papuk, Velebit, Učka, Žumberak. Ako već niste iskoristili današnji dan za boravak u planinama,  nikad nije kasno. Izaberite jedan od navedenih bisera lijepe naše i krenite.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.