Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Dubrovnik dočekuje trkače iz cijelog svijeta
(Rejting 0 od 5)
Kamo na vikend
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 26 Travanj 2016 10:43

Više od 650 trkača iz cijelog svijeta prijavljenih za ovogodišnji, 2. Dubrovački polumaraton svjedoči o iznimnom interesu za središnju utrku dvodnevne manifestacije Du Motion - Runners' Days Dubrovnik, koja će se održati predstojeći prvomajski vikend. Dubrovačke ulice ponovo će preplaviti ljubitelji trčanja iz Hrvatske, ali i 30-tak drugih država.

“Du Motion sa svoje četiri utrke - Dubrovačkim polumaratonom, Run the Wall - utrkom zidinama, 5K - utrkom građana i dječjom utrkom - rezultat je predanog i entuzijastičnog rada te nesebičnog napora koji ulažemo u razvoj i popularizaciju sporta u Dubrovniku," izjavio je Alen Bošković, direktor Du Motiona i tajnik Dubrovačkog saveza športova, naglasivši pritom i važnost višegodišnje suradnje gradova prijatelja, Dubrovnika i kalifornijskog Montereya, čija delegacija dolazi sudjelovati u utrkama.

Dubrovački polumaraton je ove godine domaćin i pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske u polumaratonu, što garantira dolazak brojnih renomiranih domaćih trkačkih imena.

Svoj je dolazak potvrdila i inicijativa RunEurope, koja je Dubrovnik uvrstila među 12 pomno biranih ovogodišnjih polumaratona diljem Europe. Uz sudjelovanje na utrkama, pokretači inicijative istražuju kulturu i gastronomiju zemalja domaćina te skupljaju donacije za istraživanje Alzheimerove bolesti.

 

Kvalitetu Dubrovačkog polumaratona prepoznala je i krovna europska atletska udruga “European Athletics”, dodijelivši mu maksimalnih pet zvijezdica. Time je ova utrka postala jedina s tim priznanjem u Hrvatskoj, pozicionirajući se uz bok nekim od najpoznatijih polumaratona u europskom kalendaru natjecanju.

Sve ovo događa se u godini značajnog jubileja, 105 godina dubrovačke atletike, te daje svoj doprinos pozicioniranju Dubrovnika kao privlačne sportsko-turističke destinacije. U sklopu manifestacije "Du Motion - Runners Days Dubrovnik" 30. travnja će se održati ekskluzivna "Utrka dubrovačkim zidinama", koja je s preko 1000 stepenica namijenjena najizdržljivijima.

1. svibnja, uz polumaraton, na rasporedu je i 5K humanitarna utrka građana, čiji će cjelokupni prihod od plaćenih startnina biti uplaćen za liječenje mlade Dubrovkinje Karle Sentić. Događaj će upotpuniti dječja utrka Stradunom i sportsko-turistički sajam Du Motion Expo u Lazaretima, u sklopu kojeg će se predstaviti posebni Du Motion proizvodi: Startasice napravljene u suradnji s vukovarskim Borovom, kao i serija vina koju potpisuje pelješačko Vinsko bratstvo “Krek”.

 

Svim prijavljenim trkačima organizatori su osigurali besplatan posjet Lokrumu, ulazak na Dubrovačke zidine i u gradske muzeje te besplatni javni prijevoz. Na taj ih se način želi dodatno približiti prirodnim i kulturnim ljepotama koje Dubrovnik nudi.

Više informacija potražite na službenoj web stranici.

Promo video: https://www.youtube.com/watch?v=H4aFkyied1k 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.