Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
1. splitski aquatlon
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Mladen Lukovic   
Petak, 25 Srpanj 2014 18:09

Bez velike pompe. Još jedna subota, još jedno rano jutro, ali ovog puta drugačije natjecanje: aquatlon.

Do sada se u Splitu aquatlon održavao samo kao usputno natjecanje uz Marjanske đireve, a evo danas se održao prvi put aquatlon kao glavna utrka. Na programu su bili sprint aquatlon i supersprint aquatlon.

Nastupilo je ukupno dvadeset i pet natjecatelja.

Ugodno ljetnji ugođaj ništa nije kvarilo. Mirno i tiho jutro.

Nije se trebalo misliti o biciklističkoj skalameriji te o čarima biciklističke rute - dobrim ili lošim. Trebalo se samo skoncentrirati i uložiti više energije u plivanje te zatim u trčanje.

 

Prije starta plivanja, trebalo je još zamoliti dvije gospođe koje su se lijeno toćavale u moru, točno na plivačkoj ruti, da se malo pomaknu kako ih ne bi potopili i utrka je mogla početi.

Toni Elezović (TK Split) je najbrže isplivao plivačku dionicu  te je svoje vodstvo zadržao do kraja. Drugo vrijeme plivanja ostvario je Srđan Latinović (TK Split), a treća je plivanje završila Ela Vučemilović (TK Zrinski Novatec).     

Zahvaljujući dobrom trčanju Mijo Bebić i Filip Lazić zauzeli su drugo i treće mjesto u konačnom poretku dok se Srđan Latinović morao zadovoljiti četvrtim mjestom. Trenutno vodeći u poretku ovogodišnjeg Splitskog duatlon-triatlon kupa Dalibor Vujević završio je peti.   

 

Mijo Bebić je prije dva tjedna uspješno završio IronMan utrku u Frankfurtu, a po ovim rezultatima očito se već dobro oporavio.

Na supersprintu su nastupile četiri cure: dvije juniorke i dvije kadetkinje. Najbrža je bila kadetkinja Petra Koceić.

Imali smo i jednog debitanta, Radu Dubretu, koji se pokazao kao odličan plivač, dok mu trčanje još malo zapinje. Nadajmo se da ćemo ga i ubuduće viđati na ovim našim stazama.

Utrka je prošla bez problema. Kako sprint aquatlon kraće traje od uobičajenog sprint duatlona ili triatlona, vjerojatno je većina današnjih natjecatelja odlučila napraviti u toku dana još jedan trening kako bi došli na svoje. 

TK Split je ove godine već orgainzirao jednu novu utrku: sprint triatlon na Visu. Slijedećeg tjedna članovi TK Split pomoći će u organizaciji novog triatlona na Buškom Jezeru u BIH, a slijedeće kolo Splitskog duatlon-triatlon kupa bit će prve subote u kolovozu i po rasporedu to će opet biti sprint tratlon utrka.

Rezultate sa ove utrke, te više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.