Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
27.03. započinje Felt duatlon liga!
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Jelena Sekelj   
Nedjelja, 24 Ožujak 2013 17:06

Izvadite bicikle iz podruma i pripremite se za najuzbudljiviju ligu ovoga proljeća u Varaždinu! U srijedu 27.03. u 17 sati, na poznatom okupljalištu duatlonaca i triatlonaca, pored boćarskog igrališta na Aquacityu, starta Felt duatlon liga! 

Za one manje upućene, riječ je o kombinaciji koja uključuje trčanje, vožnju bicikla i ponovno trčanje. Utrke su otvorene za sve a u kraćoj disciplini supersprint mogu se okušati i rekreativci i početnici.

Dođite i provjerite zašto je triatlon sve popularniji sport u Varaždinu!

Felt duatlon liga održava se već 4. godinu za redom i na njoj, osim varaždinskih triatlonaca i rekreativaca, sudjeluju i klubovi iz Međimurske, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije. Na ligi se natječe u dvije discipline: sprint (5 km trčanja, 20 km vožnje bicikla i 2,5 km trčanja) i supersprint duatlon (duplo kraće dužine).
Natjecanja će se održavati 27.03. i 10.04. u 17 sati te 24.04., 08.05. i 22.05. u 18 sati. Posebno zanimljiva biti će utrka koja će se održati 24.04. - utrka na kronometar u kojoj će natjecatelji startati svaku minutu.

Za vrijeme trajanja Felt duatlon lige natjecatelje očekuju nagrade sponzora, tvrtke Matis Adria d.o.o., a natjecatelji koji završe sva kola lige dobivaju od sponzora poklon bon s popustima od minimalno 15% za kupnju bicikla u njihovim prodajnim mjestima.

Registracija i podizanje startnih brojeva biti će od 16:15 do 16:45 za prve dvije utrke odnosno od 17:15 do 17:45 za ostale utrke.

U Triatlon klubu 042 marljivo rade i na ostalim projektima te je tako, nakon konačno lijepog vremena, započela i Felt škola duatlona koja je rezultat rada Triatlon kluba 042 na promociji zdravog života i uvođenja što većeg broja ljudi u sport. U svojem prvom izdanju okupila je početnike i rekreativce različitih dobnih skupina a neki su potegnuli čak iz Čakovca. Neki od njih nikada se nisu bavili sportom a nadamo se da će nakon škole ove sportske aktivnosti postati sastavni dio njihovog života.

Felt škola duatlona organizirana je zajedno sa tvrtkom Matis Adria d.o.o. a na njoj će polaznici naučit osnove o zagrijavanju, istezanju, trčanju i vožnji bicikl, upoznat će dijelove bicikla i kako sami mogu izvršiti jednostavnije popravke, vježbat će tranziciju i raditi takozvane brick-treninge, naučit će kako se ponašati prilikom vožnje bicikla u grupi te kako voziti u zavjetrini kao i pravila ponašanje u prometu a uputit će ih i u sportsku prehranu i prevenciju ozljeda.

Sve informacije o Felt školi duatlona i Felt duatlon ligi nalaze se na www.tk042.hr. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.