Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Anti-ping-pong prosvjedi
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 02 Travanj 2012 12:30

U utorak 3. travnja, održat će se veliki prosvjed biciklista u Zagrebu, u 17 sati pred Gradskim poglavarstvom te u 18 sati pred MUP-om u Heinzlovoj

Posljednjih nekoliko mjeseci svjedoci smo svakodnevnog kažnjavanja biciklista od strane policije, što je apsurdno jer je biciklistička infrastruktura u Zagrebu takva da su biciklisti prisiljeni kršiti bizarna pravila i nedovoljno dobre zakone. A poštivati pravila znači i stavljati glavu u torbu - probajte samo voziti Miramarskom po cesti - nitko s imalo mozga u glavi neće to učiniti. I staze koje postoje ne mogu se zvati stazama - nefunkcionalne su, loše označene, blokirane ugostiteljskim objektima ili parkiranim automobilima, naglašavaju u Sindikatu biciklista, najagilnijoj domaćoj biciklističkoj udruzi koja organizira prosvjed.

Osim toga, kažu "Kad smo se žalili na situaciju, postalo je jasno da sve institucije peru ruke. Predstavnici Grada kažu da bicikliste globi MUP te da oni nisu odgovorni za to. Predstavnici MUP-a kažu da samo provode zakon i da se žalimo Gradu na manjkavost infrastrukture. Grad već dulje vrijeme usprkos obećanjima nije izgradio niti jednu funkcionalnu stazu – sve se svodi na kozmetiku i bojanje nepovezanih žutih crta. MUP se slijepo drži zakona i ne želi uvidjeti da biciklisti nemaju alternative doli kršenja pravila. Iako volimo ping-pong, ne volimo da ga s nama igraju".

 

I baš zato, u utorak 3. travnja u 17 sati pred Gradskim poglavarstvom, dogodit će se Ping-pong prosvjed u kojem će prvo u odgovornima u poglavarstvu, a kasnije i onima u MUP-u, biti urudžbiran dopis sa zahtjevima za promjenama, ali i, simbolički, oprema za ping-pong.

Sindikat biciklista je predložio i rješenja među kojima su hitna izgradnja biciklističkih staza uz brze ceste ili usporavanje prometa motornim vozilima tamo gdje izgradnja nije moguća. Tu je također zahtjev policiji da bicikliste, ako ih na kolniku očekuje tamo i štiti, a uz to Sindikat biciklista traži izmjenu nadležnih zakona kako bi se biciklizam poticao i bicikliste štitilo, a ne obeshrabrivalo i kažnjavalo.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.