Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Baraber X duathlon liga
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Adventure Sport Team   
Subota, 28 Veljača 2015 11:17

U skladu s ciljevima koje su si članovi Kluba pustolovnih sportova Baraber extreme team iz Belišća za ovu godinu zacrtali, a koji podrazumijevaju uključivanje većeg broja rekreativaca i građana u aktivnosti Kluba, Baraberi će tokom godine organizirati zanimljivu ligu - "BARABER X DUATLON LIGA". 

O čemu se zapravo radi? Duatlon u ovom konceptu predstavlja utrke u kojima se kombiniraju trčanje i biciklizam. Oznaka "X" u nazivu lige skraćenica je za "cross", što znači da se utrka odvija po svim vrstama terena, prvenstveno po šumskim stazama i makadamima.   

BARABER X DUATLON LIGA 2015.
Organizacija:
Klub pustolovnih sportova Baraber extreme team Belišće (dalje KPS Baraber)

Mjesto održavanja i startnina: 
Mjesto okupljanja (start i cilj) biti će kod svetišta Sv. Ane u Bistrincima. 
Start lige je u15:00h na već navedenom mjestu održavanja.
Prijave su 30 minuta prije starta, a startnina iznosi 20,00kn po osobi. Mlađi od 18 godina ne plaćaju startninu.

Opis natjecanja i dužina utrka:
Baraber X duatlon liga odvijat će se kroz 10 kola. Organizirat će se 5 proljetnih i 5 jesenskih utrka. Utrke će se organizirati svaki drugi ili treći vikend ovisno o utrkama Treking lige 2015. na kojima članovi Kluba redovito nastupaju. Utrke će sadržavati dvije discipline: trčanje i biciklizam, i to u slijedećem rasporedu: 
 
1. 3,5 km trčanja
2. 10 km vožnje bicikla (preporučamo MTB bicikl, budući da se većina biciklističkog dijela utrke odvija po šumskim stazama i makadamima)
3. 1,5 km trčanja  

Raspored proljetnih kola: 

1. kolo 01.03.2015.
2. kolo 15.03.2015.
3. kolo 05.04.2015.
4. kolo 19.04.2015.
5. kolo 03.05.2015. 
 
Bodovanje:
Svatko tko uspješno završi utrku dobiva bodove s obzirom na vrijeme i poziciju na kraju utrke. Odvojeno se boduju muški i ženski natjecatelji. Nakon završetka lige, KPS Baraber proglasit će pobjednike, a troje prvoplasiranih po kategorijama osvajaju nagrade. Boduju se 4 najbolje utrke iz proljetnog i 4 najbolje utrke iz jesenskog dijela lige.

Pravila sudjelovanja:
Pravo nastupa imaju svi zaljubljenici u sport i rekreaciju! Svi natjecatelji nastupaju na vlastitu odgovornost uz potpisanu izjavu odgovornosti, a mlađi od 18 godina mogu nastupati samo uz potpisanu izjavu odgovornosti roditelja. Potpisivanjem izjave odgovornosti natjecatelji prihvaćaju pravilnik Baraber X Duatlon Lige.

Pravila natjecanja:
Za vrijeme vožnje bicikla obvezna je zaštitna kaciga, i bez nje natjecatelju neće biti dozvoljen start utrke. Potrebno je koristiti ispravnu opremu i bicikl. Startni broj tokom trčanja mora biti s prednje strane, a tokom vožnje bicikla sa stražnje strane. Svi su dužni pratiti upute sudaca i organizatora. 

Proglašenje pobjednika:
Nakon završetka Baraber X Duatlon Lige 2015., KPS Baraber će na godišnjoj skupštini kluba proglasiti pobjednike i to troje prvoplasiranih u muškoj i ženskoj kategoriji. Isti će dobiti medalje kao i nagrade sponzora.

Za ostale informacije: 

Web stranica Kluba: www.baraber-extreme-team.com 

Facebook stranica Kluba i Facebook stranica Baraber X Duatlon lige
Angel Milišić-Zečević 098/635-193

 

Josip Mlakar 091/722-8515 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.