Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Četvrtkom uz AKCIJSKU Centralu
(Rejting 5.00 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 14 Listopad 2011 00:27

 

Sat vremena akcije, avanture, freeridea i freestylea svakog četvrtka na SPTV-u u prime time terminu!

Akcijska Centrala je televizijski magazin posvećen sportovima koji se najčešće zovu ekstremni, treći, akcijski, outdoor i/ili avanturistički. To su, među ostalima, MTB (brdski biciklizam), snowboard, surf, skateboard, adventure racing, trekking, BMX, inline, freestyle motocross, cliff diving, wakeboard i brojni drugi.

 

Naglasak je na domaćoj sceni. AC će biti na svim kontestima u Hrvatskoj i okolici (Pannonian Challenge, Vanka Regule, Urban Challenge, Trekking liga, Hellowind, Big Wall Paklenica, Hr Snowboard tour, Carnival SBD Session, MTB downhill prvenstvo...), predstavit ćemo sve domaće asove (profesionalni bajkeri

 

Mislav Mironović, Santo Tessari i Jurica Barać, borderice Ana Rumiha, Anja Štefan, Morena Makar, wakeboarderi Nelly Mance i Robert Pokovec...) i redovito donositi reportaže o svim zanimljivostima scene. Obići ćemo i predstaviti sve atraktivne sportske lokacije u Hrvatskoj te na taj način promovirati ne samo sportove, junake i lokacije, nego i aktivan lifestyle.

Akcijsku Centralu osim TV emisije čini i web site te Facebook grupa jer cilj nam je na jednom mjestu okupiti i promovirati cjelokupnu hrvatsku scenu akcijskih i outdoor sportova. Svaka od subkulturnih skupina kao što su surferi, borderi, trekkeri već okuplja stotine fanova i sudionika, no na jednom mjestu broje se u tisućama. Svi clipovi u našoj produkciji bit će, naime, objavljeni na internetu gdje se može opravdano računati na tisuće gledatelja. Akcijski/outdoor lifestyle u velikom je uzletu, a baviti se nekim novim cool sportom očito je postala stvar prestiža. Čak i našem selu...

 

Produkcijska ekipa:

 

Voditelj emisije je prekaljeni multisportaš, avanturist i TV prezenter Daniel Lacko kojemu je Akcijska Centrala druga avantura ove godine nakon čuvenog projekta Welcome! (Najveća dobrodošlica na svijetu) u kojemu je GPS-om ispisao natpis koji se proteže od Savudrije do Privlake. Također, Lacko je i svojedobno bio i voditelj tv serijala Treći Sport čiji je Akcijska Centrala spiritualni nasljednik, a novinarski se kalio na Hrvatskoj Televiziji.

 

Producent serijala je svjetski nagrađivani snimatelj 'Dnevnika pobjednika' Ivan Cvirn. Također veteran iz Trećeg Sporta i autor nekih od najatraktivnijih snimki viđenih na našim televizijama. On skija, roni, leti balonom, skače padobranom, vozi mountain bike... S kamerom u rukama! Snimao je sve, od Janice i Ivice na glečerima, preko Marija Saletta na Velebitu do Josea Carrerasa u balonu na vrući zrak.

 

Urednik Akcijske Centrale je iskusni TV/web/print urednik Zdravko Šarčević, koji već godinama prati scenu cool sportova kroz magazin Klik, web portal tportal.hr i brojne TV reportaže (za HTV i RTL televiziju) s najčudnijih mjesta na svijetu koje uključuju Monte Carlo (gdje je bio) i Sjeverni pol (na kojem nije bio).

 

Mastermind projekta i producent u ime Sportske Televizije je Siniša Hajduk. Veteran s višegodišnjim iskustvom produkcije atraktivnih TV sadržaja od 'Petice' na HTV-u, preko Knjazove 'Svlačionice', video deska 24sata.hr i sada SPTV. Hajduk je zajedno s Cvirnom i Lackom bio pokretač legendarnog Trećeg Sporta. a surađivao je na svim najprestižnijim TV projektima HTV-a (Arena, Top Sport, svjetska nogometna prvenstva...) i drugih televizija.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)