Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Dado Mesarić: Kako sam počeo penjati i što se potom dogodilo
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Marko Vuković   
Utorak, 12 Lipanj 2012 22:48

U četvrtak 14.6. u parku pored MoFit fitness centra u Zagrebu (Selska-Zorkovačka) u organizaciji fonda Penjati se mora održat će se predavanje Dade Mesarića pod nazivom "Kako sam počeo penjati i što se potom dogodilo". 

Prilika je to za ugodno i opušteno druženje pod zvijezdama. Ulaz je besplatan a donacija fondu poželjna.

Dado Mesarić se alpinizmom bavi od svoje šesnaeste godine. 1965. godine učlanio se u Alpinistički odsjek HPD Željezničar gdje je i danas aktivan član. Iza njega je 47 godina penjanja no fascinantno je što svemu tome pristupa sa sebi svojstvenim entuzijazmom te ga i dalje vesele odlasci u planine i stijene. Sudionik je prve hrvatske alpinističke ekspedicije na Grenland 1971. godine, vodio je ekspediciju na Kavkaz 1974., bio je član ekipe koja se 1979. popela na Everest po Zapadnom grebenu no u svom predavanju neće govoriti o tome gdje je bio i što je popeo već će se osvrnuti na nekoliko penjačkih iskustava koja su njegov svijet okrenula naglavačke i odredila ga svjetonazorski.

Program, 14.6.2012.

12-15h - MoFit, dan otvorenih vrata. Svi zainteresirani za sportsko penjanje i alpinizam mogu se besplatno okušati u penjanju na umjetnoj stijeni u fitness centru MoFit. Za sudjelovanje je obavezna najava na broj telefona: 01/30 12 148.

19-21h - neformalno druženje, prilika za razgovor o penjanju i alpinizmu te informiranje o aktivnostima fonda Penjati se mora.

19-21h - Radionica: Slackline - kako brzo, jeftino i efikasno započeti s hodanjem po užetu - zabavnoj vježbi koordinacije i koncentracije.

21h - Predavanje: Dado Mesarić

###

Penjati se mora je inicijativa koja kroz organizaciju kulturoloških događanja prikuplja sredstva za programe edukacije alpinista u Hrvatskoj. 

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.