Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Danijela Kuna nova rekorderka
(Rejting 5.00 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Mladen Lukovic   
Ponedjeljak, 18 Travanj 2016 21:32

Na sprint duatlonskoj stazi na Marjanu postignut je novi ženski rekord. Danijela Kuna je tu stazu prošla za 1 sat 6 minuta i 15 sekundi. 

Time je dosadašnji rekord Maje Marukić, koji se držao punih osam godina, nadmašila za više od pet minuta.

Mnogi znaju kakva je ova staza, da bude ljudi koji šetaju, sami, s djecom, s psima, da ponekad zasmeta i gradski autobus, poneki auto. Nekad i rampe budu zatvorene. Tu su i ležeći policajci. Sve ovo se podrzumijeva kao normalno kada se sudjeluje na ovom natjecanju.

Ovog puta može se reći da su vremenski uvjeti bili idealni. Nije bilo hladno, nije bilo vruće, nije puhalo, nije padala kiša. 

Kada se pogleda taj rezultat i na neki način lakoća kojim je postignut, nameće se pomisao je li to samo stepenica prema još boljim postignućima. Ovo je u svakom smislu odličan rezultat. Pukom gledatelju sa strane možda izgleda kako je bilo lako, ali Danijela se sigurno i te kako potrudila da ga postigne. 

Očekivao se dvoboj Danijele i Christine Walters. Međutim, na današnjem natjecanju nije nastupila Christine koja je u prošla dva kola također pokazala svoju kvalitetu. Može li konkurirati Danijeli na ovom nivou saznat ćemo na slijedećim utrkama. 

Bilo je tu i drugih natjecatelja. Ukupno je nastupilo dvadeset i troje duatlonaca. Pojavila se jaka muška ekipa: Dalibor Vujević (TK Swibir) te  Toni Elezović, Mijo Bebić i Srđan Oršulić iz TK Split. Ova četvorka je jedina uspjela biti brža od Danijele. Sve ostale muške Danijela je danas nadmašila.

Dalibor Vujević je bio najbrži kod muškaraca i apsolutno. Završio je utrku za jedan sat i petnest sekundi. To je također respektabilan rezultat. Udaljen je samo 53 sekunde od također osam godina starog rekorda kojeg je postavio Marin Koceić 2008. godine. Bilo je već pokušaja da ga se sruši, ali nije išlo. 

Slijedeće kolo Splitskog duatlon-triatlon kupa održat će se 7. svibnja.

U međuvremenu sezona triatlona otvorit će se na Korčuli na Marko Polo izazovu koji je na rasporedu 30. travnja.

 Rezultate sa ove utrke i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr.

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.