Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Earth Run Krka
(Rejting 5.00 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 26 Travanj 2013 22:26

Dan planeta Zemlja za Ivana Jelavića poseban je dan, kao što je to i Dan hrvatske državnosti. Stoga je, 22. travnja bio posebno ponosan što ima priliku obilježiti ga na svoj način – trčanjem, i to u predivnom ambijentu nacionalnog parka Krka.

Dvanaest sati Ivan je trčao nošen prirodom, rijekom, djecom, prijateljima maratoncima, slučajnim i namjernim prolaznicima, i nije skidao osmjeh s lica. Začuđujuće svjež, s obzirom na to da mu je to treći ultramaraton u 20 dana, za 12 sati istrčao je 98 km. Time je pokazao organizatorima ali i skeptičnim poznavateljima trčanja, koji su se s pravom pitali da li je to moguće, da jeste. Da, moguće je za 27 dana istrčati 2700 km, i Ivan Jelavić to može. Naime, nakon još pet 12 satnih promotivno/pripremnih Trka, 5. lipnja, na dan zaštite okoliša, uz podršku Green Teama, startat će, ne ultra, već mega maraton Earth Run Europe 2013 dužine 2700 km.

Treća po redu trka Earth Run Hrvatska startala je skromno, točno u 9.00 sati u Stinicama, na početku jedne od najljepših šetnica uopće. Kiša je pljuštala, ali to nitko kao da nije primjećivao. Ultramaratonac Ivan Jelavić je bio neuobičajeno nervozan. Ne zato što je pred njim bilo 12 sati trčanja, već zbog predivnog ambijenta koji mu je podigao adrenalin i magnetično ga privlačio u trk. S obzirom na to da prvih 8 km nije imao pratnju, organizatori su bili zabrinuti da u zanosu ne potroši previše energije. „Ivane, na Roškom slapu te ne želimo vidjeti prije 10!“ A on je uz smiješak odgovarao: „Ništa ne brinite, sve će biti u redu.“

Oko 13 sati Ivan je s pratnjom dotrčao do Skradina. Dočekalo ga je pedesetak djece i nastavnika koji su s oduševljenjem potrčali s njim i nastavili nekoliko krugova oko nogometnog igrališta. Ivan nije propustio priliku i njima prenijeti riječi motivacije za bavljenje sportom i čuvanjem prirode.

Do kraja dana družio se, u svom unutarnjem miru, s Krkom, krškom ljepoticom, neprocjenjivim poklonom čovjekovim čulima. 

Earth Run Hrvatska niz je od osam dvanaest satnih trka u osam gradova, posvećenih po jednom od osam hrvatskih nacionalnih parkova. Ultramaratonac Ivan Jelavić će istrčati svih osam Trka, a priključit će mu se brojni građani na kraćim dionicama. Do sad su održane dvije trke: NP Mljet i Varaždin posvećen NP Kornatima.

Earth Run Hrvatska uvod je u jedinstvenu manifestaciju Earth Run Europe 2013 kojom se obilježava ulazak Hrvatske u EU.

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.