Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Eko Brač- akcija čišćenja podmorja
(Rejting 5.00 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Danira Orešić   
Srijeda, 01 Lipanj 2011 14:57

U organizaciji Ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, održana je višednevna ekološka akcija čišćenja podmorja na Braču.

Akcija „Eko Brač 2011“, održana je pod visokim pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i  Hrvatskog Crvenog križa. 

29.05. u Sumartinu na otoku Braču završena je višednevna ekološka akcija čišćenja podmorja koja se odvijala u organizaciju Ronilačkog kluba hrvatskih ratnih vojnih Invalida Nemo Adriatic,Turističke zajednice Općine Selca i Orvas Resorts.

„Ekološku akciju podržali su:Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski Crveni križ, te  Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba.

„Svojim dolaskom akciju je osobno podržao Dr. Nenad Javornik, predsjednih Hrvatskog Crvenog križa a prisutni su bili i predstavnici gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, te  popularna glumica Mila Elegović.
Ronilački Klub Nemo Adriatic, u okviru svojih aktivnosti, organizirao je ekološku akciju čišćenja podmorja u Mjestima Povlja, Sumartinu i uvali Tatinja.

Akcija Eko Brač 2011. okupila je:

Dobrovoljna vatrogasna društva Kaštel Gomilca, Jastrebarsko, Cvetković, JVP-Karlovac, Selca, Hrvatsku Olimpijsku akademiju te timove iz Slovenije; Gasilce Sevnica, Potaplačko društvo Eko IG.

Ronioci i vatrogasci svakodnevno su čistili priobalje i podmorje otoka Brača te i izveli pokazne vježbe gašenja i spašavanja namjenjene stanovnicima Sumartina.

Članovi Ronilačkog kluba Nemo Adriatic, sačinjavaju novo osnovanu volontersku specijalističku ronilačku postrojbu  Hrvatskog Crvenog križa i stoga je poseban značaj akciji  dao i Dr. Javornik, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa.

Čišćenje podmorja i uvale Tatinja organizirano je i s ciljem uređenja lokacija na kojima će se ljeti odvijati turističke aktivnosti za posetitelje Brača, koji od odmora očekuju više, tj. traže sadržaj i aktivan odmor.

Programi adrenalinskih aktivnosti poput škole ronjenja, vožnje kajakom i quadovima odvijati će se u prekrasnom pejzažu Brača pod budnim okom profesionalaca.

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.