Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
I Sukošan svoj trail ima
(Rejting 5.00 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: J. Tomić   
Srijeda, 22 Travanj 2015 22:42

Trail je trend pa tako nije zaobišao ni Sukošan pokraj Zadra. Bilo je za očekivati da se tako nešto organizira u blizini Pašmana na kojem se već deset godina organizira legendarni Škraping.
Organizator traila u zaleđu Zadra je TZ Sukošan uz pomoć nekoliko osoba koje su bile ili još uvijek jesu  i u organizaciji Škrapinga, a natjecanje se održava 23.svibnja 2015. 
 
Priroda u kojoj se trail održava je jako lijepa S jedne strane su Ravni kotari, s druge Pašmanski kanal. Kad se popnete na brdo Križ vidjet ćete osim Pašmana i Kornate, Dugi otok iMurter. Idete kroz nedirnutu prirodu, a ipak u blizini grada, auto -puta i aerodroma.
Naziv natjecanja je "Magunja kros" koji je dobio po voću magunji ili planiki. Od tog voća, kojeg u Sukošanu i okolici ima obilje, kao i trešanja,radi se odličan džem, a i rakija. To ćete probati prije i pogotovo nakon utrke.
Tradicionalno gostoljubivi domaćini pripremaju obilje domaće hrane da nadoknadite energiju utrošenu tijekom utrke. Hrana, piće, glazba i druženje navesti će vas da poželite doći opet.
Prijaviti se možete OVDJE 
Osim traila od 22 kilometra, tu je i kros utrka u duljini od 8 kilometara koja cijelim putem ide po uzvisini s koje imate prelijep pogled na Pašmanski kanal.
Na utrku će doći neka od ponajboljih imena naše atletike pa dođite i vi!

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.