Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
IV Paklenica trail international
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 07 Prosinac 2015 22:13

Paklenica Trail International je planinska utrka koja je zaživjela svoja tri izdanja, a održava se na najdužoj hrvatskoj planini Velebit u Nacionalnom parku Paklenica.

NP Paklenica je od davnina poznata kao raj za penjače i planinare, no krški teren, raznolik krajolik i preko 150 km markiranih staza svrstava ovaj park među najatraktivnije područje za ljubitelje trčanja.

Utrka se održava u sklopu XVIII. Međunarodnog susreta penjača i planinara u suradnji sa javnom ustanovom Nacionalni park Paklenica. Ova manifestacija traje 3 dana te za to vrijeme NP Paklenicu posjeti preko 5000 posjetitelja.

Trail utrka se održava u 3 težinske kategorije prilagođene amaterima i profesionalcima. Cijela staza je označena te ima okrijepne stanice.

 

Kategorija Pjeskarica (17km) je dobila naziv po velebitskom stenoendemu koji raste samo u kanjonima Male i Velike Paklenice i nigdje drugdje na svijetu. Prolazi novouređenom edukativnom stazom koja počinje od ulaza u NP Paklenicu. Ova kategorija prilagođena je svim skupinama: rekreativcima, amaterima i profesionalcima.

Kategorija Paklina (24km) dobila je naziv po Paklini – smoli crnog bora koju je u prošlosti lokalno stanovništvo proizvodilo iz srčike crnog bora te koristilo za osvjetljavanje prostorija, premazivanje rana zbog bržeg zacjeljivanja te za premazivanje čamaca i drvene građe. Najviša točka ove kategorije utrke prolazi jednom od najljepših šuma crnog bora (Crni Vrh 1110 m/nv) na području parka. Ova kategorija je prilagođena trkačkima sa boljom fizičkom kondicijom i iskustvom.

Three Canyons (42km) utrka Vas vodi najatraktivnijim dijelovima NP Paklenice i prelazi preko čak tri kanjona i prilagođena je trkačima sa odličnom fizičkom kondicijom i izdržljivošću. 

 

Raspis za utrku pogledajteOVDJE  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.