Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Lovran i Učka domaćini najboljim biciklistima svijeta
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 30 Siječanj 2012 16:13

Sedmi po redu MTB Učka Maraton koji de se održati 29. srpnja 2012. godine na području Lovrana i Parka prirode  Učke u organizaciji BBK Marun, uvršten je među 10 utrka Svjetskog kupa (UCI Mountain Bike Marathon Series) koje se boduju za Svjetsko prvenstvo. 

Na taj način je Lovran dobio najjaču MTB maratonsku utrku ne samo u Hrvatskoj, već i u široj regiji, na kojoj se očekuje nekoliko stotina natjecatelja u nekoliko kategorija.

UCI Mountain Bike Marathon Series nova je serija brdsko-biciklističkih utrka koje se održavaju po cijelom svijetu.

Direktorski odbor Međunarodne biciklističke organizacije (UCI) odabrao je za 2012. godinu 10 svjetski poznatih utrka među kojima je svoje mjesto našao i MTB Učka Maraton. Bit će to definitivno utrka koja će privući brojne bicikliste iz cijele regije, jer prvih pedeset plasiranih ostvaruje direktan ulazak na svjetsko prvenstvo koje će se održati 7. listopada u francuskom Ornansu. Utrka u Lovranu na taj je način postala prva utrka u Hrvatskoj koja će okupiti najbolje biciklističke maratonce na svijetu. Osim lovranske utrke, bodovi će se također skupljati i u Južnoafričkoj Republici, Francuskoj, Švicarskoj, Kostariki, Italiji, Austriji i Latviji, odnosno u državama u kojima će se organizirati UCI MTB maraton serije.

Posebnost MTB Učka Maratona u odnosu na ostale utrke je izuzetan spoj mora i planine. Naime, start i cilj utrke su u centru Lovrana na Lovranskom mulu na 0 metara nadmorske visine dok je najviša točka 90-ak kilometara duge staze na 1200 metara nad morem. Treba istaknuti kako se kod brdskog biciklizma ne gleda razlika najniže i najviše točke nego ukupni usponi tijekom cijele staze koji na MTB Učka Maratonu iznose oko 4200 metara i svrstavaju je među atraktivnijim i zahtjevnijim stazama svijeta. Organizatori očekuju kako de za prolazak cijele staze biti potrebno oko četiri sata vožnje, dok će je oni najpripremljeniji odvoziti za oko 3 sata.

Dodajmo kako se za utrku koja se boduje za Svjetski kup mogu prijaviti licencirani vozači, muškarci i žene, ali će utrka biti na raspolaganju i ostalim kategorijama, veteranima, rekreativcima, juniorima što je idealna prilika za promociju cijele Primorsko-goranske županije, Lovrana, Učke i ljepota Parka prirode Učka iz razloga što je područje Kvarnera idealno za razvitak brdskoga biciklizma zbog raznolikosti i povoljnih klimatskih uvjeta.

O BBK MARUN

Brdsko biciklistički klub Marun postoji ved devet godina i ima tridesetak aktivnih članova. Orijentirani su prema organizaciji MTB utrka te prema promociji biciklizma kao zdravog načina života. Želja im je promovirati Hrvatsku, Primorsko-goransku županiju i Općinu Lovran kao idealnu destinaciju za razvitak biciklizma.

Želja članova BBK Marun je da se ova svjetski značajna utrka iskoristi ne samo za turističku promociju Lovrana i cijele rivijere, već i za privlačenje ljubitelja biciklizma u predsezoni i posezoni, s obzirom da je ovo područje izvrsna destinacija za sportske pripreme. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.