Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Na čelu kolone
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Mladen Lukovic   
Petak, 13 Svibanj 2016 20:46

Na sam dan grada Splita na blagdan sv Dujma održano je četvrto kolo splitskog duatlon-triatlon kupa. Manji broj natjecatelja je nastupio nego u dosadašnjim kolima. 

Na sprint duatlonu nije bilo žena. Zato smo imali Maju Bakota jednu ali vrijednu kadetkinju na supersprint duatlonu.

Opet smo imali gotovo pa savršene vremenske uvjete. Nije bilo ni vruće ni hladno. Nije puhalo. Nije bilo ni puno šetača, ali je zato bila spuštena rampa na Benama. To je podiglo tehničku težinu staze te je zahtjevalo dodatan oprez.

Manji broj natjecatelja nije značio i manje zanimljivo natjecanje. Nisu se pojavili natjecatelji koji postižu vremena od oko jedan sat i minutu, nego su došli oni koji su tu negdje na oko jedan sat i pet-šest  minuta. Kao favotit se nametao Srđan Oršulić, ali trebalo je ipak to i dokazati.

Prvo trčanje nije donijelo nikakvih iznenađenje Srđan Oršulić je najbrže riješio prvu peticu. Slijedila ga je trojka: Jure Bučević, Toni Košnjak i Ivica Vrgoč. Srđan je imao oko minut ipo prednosti, ali kako je vozio sam nekako je bilo pitanje vremena kada će ga ova trojica stići na biciklama.

To se i dogodilo u drugom krugu. Tu je možda i Srđan malo kalkulirao, vjerojatno računajući da će na drugom trčanju, ne zaostane li za grupom ili ako ostane u grupi, opet on biti u prednosti, jer je najbrži trkač.

Grupa ga je sustigla i ušlo se u završni dio biciklističkog dijela. Tako se sad ukazala jedinstvena prilika da svako od njih u nekom momentu, kada da smjenu, ako može i ima dovoljno snage, dođe na čelo kolone. To je najviše dojmilo Tonija Košnjaka. Uspio je izbiti na čelo i svi ostali su bili iza njega. Tempo je bio jak, nije dugo bio na čelu, ali je dao sve od sebe.

Zajedno su završili biciklistički dio i opet je na scenu stupio Srđan, dao gasa te došao u cilj zamalo za manje od jedan sati pet minuta. Ivica Vrgoč je nadtrčao Juru Bučevića, dok je Toni pomalo relaksirano došao u cilj četvrti.           

Slijedeće kolo Splitskog duatlon-triatlon kupa održat će se 21. svibnja.

Rezultate sa ove utrke i više o radu TK Split pogledajte na www.tksplit.hr.

 

  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.