Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Preleti Cetinskom krajinom
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Jerko Odžak   
Utorak, 01 Veljača 2011 21:06

 

Klub slobodnog letenja Pegaz iz Hrvaca bilježi svoje postojanje punih 12 godina. Tijekom svog rada ostvario je mnoge uspjehe, naročito organizirajući natjecanja u parajedrenju (paraglidingu) koja vrlo uspiješno organizira svake godine.
Od 2007. god KSL PEGAZ  počeo je s organizacijom natjecanja u preletima, međunarodnog karaktera FAI2 kategorije u disciplini cross country na koja dolaze kako domaći tako i natjecatelji iz drugih zemalja. Ovo natjecanje na području Hrvaca ima naročitu perspektivu jer se radi o terenu koji je idealan za organizaciju ovakve vrste natjecanja prvenstveno radi geološkog profila terena koji omogućuje ostvarivanje odličnih rekorda, daljinskih i visinskih letova što je poanta za ovu vrstu sporta.
Ovo natjecanje odobrava komisija Hrvatskog Zrakopovnog Saveza i FAI (Aeronautic international federation) sa sjedištem u Švicarskoj. U 2011. KSL PEGAZ u mjesecu travnju od 22.-24. dobio je organizaciju upravo natjecanja FAI2 kategorije "Paragliding Dalmatian Open" na koji se očekuje popriličan broj pilota iz Hrvatske i susjednih zemalja.
U sklopu natjecanja će se organizirati i Testival Nove koji će voditi svjetski poznati pilot Toni Bender promovirajući modele parajedrilica firme Nova.

Natjecanje će se održavati svakog letnog dana na registriranim letjelištima Cetinske krajine; "letjelište Svilaja" i "letjelište Greda" ovisno o vremenskoj prognozi.
Utrke će počinjati svakog dana otprilike oko 12 h,ovisno o vremenu. Zadnji dan natjecanja će biti obilježen dodijelom nagrada i zabavnim programom koji će prirediti kub organizator. 

Sve informacije možete dobiti na kontakt broj 099 69 86 182 Jerko Odžak ili na mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

U nadi za odgovarajućom prognozom srdačno vas očekujemo u što većem broju 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.