Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Proslava 140 godina hrvatskog planinarstva
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: preneseno s www.plsavez.hr   
Petak, 25 Travanj 2014 12:01

Ove godine navršava se 140 godina od utemeljenja Hrvatskog planinskog društva (HPD). Osnutkom HPD-a Hrvati su postali deveti narod svijeta i prvi u ovom dijelu Europe koji je imao svoju planinarsku organizaciju.

 Taj jubilej, čiji je pokrovitelj predsjednik RH dr. Ivo Josipović, obilježit će se s 15 raznih akcija tijekom godine, a središnja proslava održat će se u subotu 26. travnja u Ogulinu i na Kleku.

Program središnje proslave počinje u 10:15 sati otvorenjem proširene planinarsko-alpinističke zbirke i izložbe HGSS-a u Zavičajnom muzeju, a nastavlja se u 11:00 sati u dvorištu Zavičajnog muzeja ili u nedalekoj Školskoj sportskoj dvorani (više od 1000 mjesta) u slučaju lošeg vremena, svečanom kulturno-umjetničkom priredbom o povijesti, djelatnostima i vrijednostima organiziranog planinarstva „Klek, kolijevka hrvatskog planinarstva“. Nakon toga, odlazi se vlastitim prijevozom ili autobusima (za one koji su došli vlakom) do Bjelskog i dalje planinarskim putom do doma na Kleku gdje će se od 14:30 nadalje održati velika pokazna vježba HGSS-a. Kod planinarskog doma će se moći nabaviti prigodna razglednica skupa čija će marka biti ovjerena posebnim poštanskim žigom izrađenim samo za taj dan. Također, planinarskim društvima i klubovima (sudionicima pohoda) uručit će se spomenice povodom 140. obljetnice hrvatskoga planinarstva.

Planinari za putovanja vlakom 26. travnja 2014. uz predočenje planinarske iskaznice mogu koristiti 40% popusta na redovnu cijenu željezničke karte iz smjera Zagreba i Rijeke do Ogulina i natrag. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.