Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Rabačka regata, 20.-21. rujan 2014.
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 09 Rujan 2014 16:01

Ovogodišnja "Rabačka regata" održati će se idućeg vikenda, od 20. do 21. rujna, u akvatoriju ispred Rapca. Tradicija prve „Rabačke regate“ započela je 1973. godine kada je bila jedna od najmasovnijih i najpopularnijih regata za klasu Optimist na Jadranu. 
Vraćajući stari sjaj uzbudljivim regatama bijelih jedara, Jedriličarski klub Kvarner organizira „Rabačku regatu“ za klase Laser Radial, Laser 4.7 i Optimist. 

Prošle godine na regatu se odazvao rekordan broj od 149 jedriličarki i jedriličara iz 25 klubova Hrvatske i Slovenije. U klasi Optimist jedrilo je - 112, Laser 4.7 - 26 i Laser Radial - 11 natjecatelja. Sve veća popularnost regate, velik broj natjecatelja te jaka konkurencija privukla je i klubove iz udaljenijih krajeva Hrvatske. 

"Osobito nas raduje šta unatrag nekoliko godina imamo velik broj natjecatelja i jaku konkurenciju u klasi Laser Radial i Laser 4.7 koja je na razini kriterijskih regata. U klasi Optimist flota je standardno velika i jaka. Prošle godine smo napravili niz organizacijskih iskoraka koje ćemo ove godine dodatno unaprijediti na zadovoljstvo natjecatelja i trenera, sve u svemu i ove godine očekujemo prekrasan jedriličarski vikend u Rapcu. Prijave su započele prošli tjedan i otvorene su do četvrtka 18.9.". komentirao je Luka Sinković, potpredsjednik JK Kvarner.

Podsjetimo se prošlogodišnjih pobjednika po klasama. U klasi Radial prvo mjesto osvojio je Maks Vrščaj (WSC Črnomelj), drugo mjesto osvojio je Frane Grego (JK Galeb) i treće mjesto Bartul Plenković (JK Helios). Najbolja djevojka bila je Petra Minić (JK 3. Maj). U klasi Laser 4.7 prvo mjesto osvojio je, kao i godinu ranije, Paolo Mavričić (JK Opatija) sa čak četiri prva mjesta, drugo mjesto osvojio je Joško Galović (JK Opatija) i treće mjesto Rene Starić (SC Clivo). Rene Starić je bila ujedno najbolja u konkurenciji djevojaka. U klasi Optimist najbolji u ukupno poretku bio je Deni Martinović (JK Vega), drugo mjesto osvojila je Nina Škopac (SC Clivo) i treće mjesto Sven Stevanović (JK Maestral). U konkurenciji djevojčica najbolja je bila Nina Škopac (SC Clivo) ispred Jane Jelčić (YC Zagreb) i Paole Miletić (JK Kvarner) na trećem mjestu.

Regata će se održati u akvatoriju ispred Rapca. U slučaju vjetra iz NE smjera (burin/bura) regata će se moći pratiti s popularnog Svjetionika kao i ostatka Girandelle.

Start prvog jedrenja je u subotu 20. rujna u 11.00 sati, na programu je pet jedrenja.  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.