Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
“SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2011„
(Rejting 5.00 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Ernest Kiseljak   
Utorak, 14 Lipanj 2011 21:11

U nedjelju 12.06.2011. održana je SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2011, druga utrka u SUPer Surfers Challenge kupu. 
16 najboljih krenulo je na izvrsnim STARBOARD Whooper daskama u 11:30 iz Obrovca rijekom Zrmanjom,  u kraljevsku utrku dugu 12km.  I ove su godine propozicije nalagale da svi voze iste daske i time se apsolutno natječu samo svojim fizičkom kondicijom, umijećem i taktikom…
Okupili su se sa svih strana Lijepe naše ali i Slovenije kako bi se na Stand Up Paddle daskama okušali u drugom riječnom spustu ovom krškom zavodnicom.
 
 
Inspirirani prošlogodišnjim pričama većini je bio cilj  završiti ovu zahtjevnu dionicu, dok se među prošlogodišnjim natjecateljima javilo izrazito rivalstvo, osmišljavali su strategije te su dobro prostudirali i samu rijeku Zrmanju. Bura koja se očekivala u kanjonu nije puhala ali je puhao jugozapadnjak koji ih je ponovo iznenadio ali ovaj put vjetrom u leđa što je cijelu utrku ubrzalo; pa je pobjedničko vrijeme 12 minuta bolje nego prošlogodišnje. 
U kraljevskoj utrci sudjelovalo je 13 muškaraca i 3 žene, a sveukupno je  6 natjecatelja po prvi put stalo na daske te se kvalificiralo za kraljevsku utrku.
Osim najmlađeg natjecatelja (14) koji je odustao na polovici staze svi ostali su uspješno završili utrku dugu 12 km od Obrovca do ušća Zrmanje u Novigradsko more. Pobjednik je stazu prošao za 1:21h.
Cijeli event SUPer Surfers Challenge Zrmanja 2011 započeo je u petak 10.06.2011 sa prezentacijom SUP veslanja i brzim tečajevima za sve koji su se željeli okušati u ovom novom sportu ali i prijaviti na subotnju utrku. U subotu, 11.06.2011 nakon jutarnjih prezentacija svim zainteresiranima te pripremama i treninzima održana je kratka tritlonska kvalifikacijska utrka ispred Obrovca. Kako bi se kvalificirali za kraljevsku utrku trebali su preplivati 100m, voziti kajak te veslati na daskama.
 
 

Nedjelja…
Start kraljevske utrke krenuo je iz suncem okupanog Obrovca dok su strme litice kanjona i ove godine skrivale tajnu. Refule bure koje su očekivali iznenadio je jak jugozapadnjak koji je ubrzao cijelu utrku i pomogao natjecateljima vjetrom u leđa. Ipak, kraljevska utrka u kraljevskoj stazi uz  završila je kao izuzetan trijumf svih natjecatelja osim najmlađeg koji nažalost nije završio utrku.
Zrmanja se još jednom pokazala kao nezaobilazna destinacija za sve oblike sportskog, rekreativnog i pustolovnog turizma, ali i pokazala kako svaki put iznova može iznenaditi.
Zrmanju zovu i ljepotica i zvijer. Ovaj je put bila ljepotica. 
Ovo je druga utrka SUPer  Surfers Challenge Cupa projekta koji je ove godine objedinio natjecanja u ovoj disciplini. Na taj način spojeni su more, jezero i rijeka na različitim krajevima LIJEPE NAŠE upravo stand up paddeling-om, a Zrmanja je postala i ostala fizički najzahtjevnija i najduža dionica u ovoj pustolovini.
Na kraju utrke Marko Štefančić je iznimno mudrom taktikom, deri bez rezerve od samog početka postao novi kralj Zrmanje, dok je njegova starija sestra Sandra Štefančić, tehnikom niti jedna me žena neće prijeći, zadržala prošlogodišnju krunu i dobila još jednu Nautica čuku na ruku.
 
 

Redoslijed i krunidba kraljice i kralja Zrmanje …
Muškarci:
 1. Marko Štefančić (HR)
 2. Toni Zupančič (SLO)
 3. Saša Horvat (HR)
 4. Matej Carić  (HR)
 5. Ernest Kiseljak (HR)
 6. Mislav Pukljak (HR)
 7. Vjenceslav Mužević (HR)
 8. Mafy Mafus (HR)
 9. Boris Štefančić (HR)
 10. Petar Pukljak (HR)
 11. Danijel Bozajić (HR)
 12. Davor Sajko (HR)
 13. Alen Kaitazi (HR) – odustao

Žene:            
1.  Sandra Štefančić (HR)
2.  Špela Buh (SLO) 
3.  Marina Garić (HR)

Pobjednici su dobili bogate nagrade sponzora i organizatora (satove Nautica – Watch centar, sudjelovanje tima u 7. revijalnoj rafting regati Zrmanja 2012. – Riva rafting centar, weekend jedrenje za 8 osoba – Terra Tedania d.o.o., adrenalin weekend na Zrmanji za 4 osobe – Sun Roller Adriatica d.o.o.
Organizatori:
Terra Tedania d.o.o.,                           
Riva Rafting Centar d.o.o.,                
SUPer Team – Surf Shop & Surfmania.net    

Surfmania Team LINK 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.