Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Sindikat biciklista na Velesajmu kulture
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Ružica Vrdoljak   
Petak, 16 Prosinac 2011 21:05

Sve popularniji Sindikat, onaj biciklistički, na Velesajmu kulture održat će niz edukativnih bicklističkih predavanja i biti prisutan do samog zatvaranja. Njihov će nastup ovjekovječiti crtežima Dolores Krile te pokazati kako je bicikl jedno od glavnih rješenja prometnih problema u gradu.

Iako svaki dan očekujemo prve pahulje snijega, pravi bicklisti od vožnje ne odustaju. A oni najaktivniji, iz Sindikata biciklista (www.sindikatbiciklista.hr) naravno, osim vožnje, djeluju i na Velesajmu kulture koji se održava u Studenskom centru i koji traje do 18. prosinca. Tako su u petak, 16. prosinca Dario Polančec i Iris Jeričević održali predavanja "Zašto bicikl i biciklistički bon-ton", te "Klimatske promjene i bicikl". U ova smo dva predavanja dobili odgovor na pitanje zašto bicikl, i saznali, jednom kad smo na biciklu, kako se ponašati. 
U subotu, 17.prosinca očekuje nas čitav nize edukativnih trenutka. U 14 sati u MM Centru, Eugen Vuković i Vladimir Halgota održat će radionicu o tome „Kako organizirati komunalni biciklistički servis“  na temelju iskustava zagrebačke Biciklopopravljaonice, od 15 sati će Ružica Vrdoljak, u istom prostoru, održati predavanje na temu „Biciklistički aktivizam na društvenim mrežama“, dok će Marijan Sutlović govoriti o zimskom bicikliranju. 
Od 17 do 21 sat u predvorju menze možete pohoditi radionicu "Bic Pop Show- upoznaj svoj bicikl", gdje možete naučiti nešto više o svom omiljenom metalnom ljubimcu, kako ga popraviti, urediti i održavati. Putopisna projekcija "Svijet na dva kotača", održat će se u nedjelju u 15 sati, a zamišljena je kao prikaz putovanja biciklom od Zagreba do otoka Cresa, Beograda te Budimpešte, s pripadajućim pričama predavača koje prate fotografije. Svoja iskustva s biciklističkih putovanja s publikom će podijeliti Domagoj Dodig, Ivan Čale, Nikola Vrdoljak i Dario Polančec. U nedjelju u 19 i 30 sati možete posjetiti radionicu "Dan na biciklu u Zagrebu" - riječ je o radionici korištenja foto i video materijala u istraživanju biciklističke kulture.
I na kraju, u Sindikat biciklista (www.facebook.com/sindikatbiciklista) možete se učlaniti na Velesajmu kulture.

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.