Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Splitsko stanje uma- Garbura i Timun
(Rejting 5.00 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Anamarija Marović   
Utorak, 07 Veljača 2012 21:32

Znate kakav je Split? Neko u zimsko doba prolije „maštil“ vode po podu, stvori se led i Splićani odmah oforme hokejaški team, pa im nije dosta ni to, osnuju klub. 

Split je jedini grad u Hrvatskoj koji skoro pa nikad nema snijega ali eto ima i bob i sanjkašku reprezentaciju. Nije da se hvalimo, ali te naše cure, Ema i Petra, članice sanjkaške reprezentacije su izborile pravo nastupa na Zimskom olimpijskim igrama za mlade. 

O Svjetskom prvenstvu u piciginu, nećemo ni pričati, o tome već i vrapci na grani priče znaju, ali spomenuti ćemo da kad u Splitu padne snijeg, slike sa splitskih Bačvica obiđu svijet. 

I znaju se Splićani nositi i s nečišćenim cestama i blokiranim gradom i novom umotvorinom splitskoga gradonačelnika „snježnim danom“ i tada pokažu svoje pravo lice jer …zašto se nervirati radi nečega šta ne možeš promijeniti pa kad je već tako – iskoristi dan.

Brzo, kao što slože hokejaški tim ili bob reprezentaciju, organiziraju Svjetsko prvenstvo, tako dok kažeš snijeeeg, evo ti Garbura snowboard tima. I ne samo to, dok kažeš paaaadaaa sniiiijeg evo i poligona, ne jednog, dva. Prvi poligon- brzinski na Poljudu u funkciji je uz pomoć, vjerojatno, jedinog vozila sa zimskim gumama u Splitu. Drugi, onaj za  freestyle složen je na Sustipanu, pa kako se neposrednoj blizini nalazi i Deep water solo penjalište, skoro se čudim da nisu kombinirali obje aktivnosti. 

Ako ne vjerujete, pogledajte slike. 

 

Biciklistima splitskog Timuna, zimske gume nisu bile problem, a poligon im je, uz cijeli zaleđeni grad, bio splitski Marjan s uvijetima za zimski spust, uphill i downhill. Uvjerite se da su znali iskoristiti dan. 

 

Više Timunovih slika PRVI DANDRUGI DAN 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.