Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Srce je željelo, ali tijelo nije, ovo mi je najteži trenutak u životu!
(Rejting 3.00 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: preneseno s jutranji.hr   
Četvrtak, 24 Veljača 2011 14:56

Mario Ančić trudio se da njegov oproštaj od aktivnog igranja tenisa bude radostan dan, ali u svom emotivnom nastupu u TK Split na Firulama 26-godišnji Splićanin na trenutke jedva je susprezao suze.

Iako je odluku već prelomio i odavno se već pripremao za život poslije tenisa, Ančić je vrlo emotivno proživljavao ovaj trenutak. Možda i zbog ambijenta jer se na njegovom oproštaju u prostorijama TK Split okupilo puno dragih ljudi, prijatelja, poznanika, navijača...

 

- Teško mi je bilo zadnjih godina, borio sam se protiv ozljeda i bolesti, a sad je došao kraj. Ozljeda leđa produkt je pauza, putovanja, dugog neigranja, čestih povrataka. Nakon konzultacija sa liječnicima donio sam odluku. Svjestan sam da moje tijelo više ne može pratiti ritam današnjeg tenisa i da nije bilo druge nego završiti karijeru. Odluka je bila teška, iznimno teška. Uvijek sam težio savršenstvu i kad sam shvatio da moje tijelo više nije sposobno igrati onaj tenis koji bih ja želio, drugog rješenja nije bilo. Uvijek sam se borio, padao i dizao se, ali uvijek sam bio pošten prema sebi.

Ančić završava karijeru u godinama kada su sportaši u naponu snage.

- Znam da odlazim sa nepunih 27 godina što je najplodonosnije razdoblje kod većine sportaša. Ali moja je karijere po mnogo čemu bila specifična. S 15 godina sam već osvojio prvi turnir, sa 16 sam bio na Olimpijskim igrama, s 20 sam već imao olimpijsku medalju, s 21 osvojio Davis Cup, s 22 član Top 10 i u tim trenucima sam zajedno s Nadalom bio najmlađi član tog ekskluzivnog društva. Pobijeđivao sve velike, mislio da imam čitav svijet pod nogama. No tad se dogodio nesretni Krefeld, Davis cup protiv Njemačke. To je bio početak kraja jedne blistave karijere. Uslijedile su

četiri godine borbe i konačni oproštaj.

- Nikad nisam kalkulirao nego sam uvijek davao maksimum. Kad povučem crtu karijere osjećam veliki ponos na sve što sam napravio u svijetu tenisa i trag koji sam ostavio. Nezaboravni su trenuci osvajanja Davis cupa, nezaboravno je bilo ući u Top 10 kao četvrti tenisač ovog kluba koji je ušao u to društvo.

Ančić se želio zahvaliti svima koji su mu pomogli tijekom karijere.

- Zahvalan sam Bogu na talentu koji mi je dao, ali bez ljudi u TK Split ne bi bilo ni mene. Strahovito sam zahvalan svojoj obitelji, bratu Ivici koji je glavni razlog mog ulaska u tenis, svim trenerima koji su sa mnom radili od početka do kraja, svima koji su me pripremali i brinuli o mom zdravlju. Želim zahvaliti svojim reprezentativnim kolegama. Časno sam i ponosno oblačio dres hrvatske reprezentacije od svoje 15. godine do zadnjeg trenutka kad sam mogao igrati. Želim se zahvaliti i vama novinarima na odličnom odnosu. Posebno zahvaljujem dvojici ljudi, novinaru DavoruBurazinu koji je radio prvi intervju sa mnom s 12 godina i Nevenom Bertičevićemkoji su kao članovi obitelji.

Ančića čekaju novi izazov. Nakon završenog Pravnog fakulteta u Zagrebu odrađuje pripravnički staž.

- Proći će puno vremena dok ne budem mogao u miru gledati vrhunski tenis, ali vrijeme liječi sve rane. Znao sam da će ovaj trenutak doći pa sam se stoga i pripremao, školovao. Sad me čekaju novi izazovi. Energiju, želju i htijenje koje sam ulagao u tenis sad želim preusmjeriti u nešto novo. Sport i tenis za mene su dio života i uvijek ću biti blizu. Odlazim miran i ispunjen.

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.