Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
VI. festival putovanja "Putovanje je znanje“
(Rejting 0 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Adventure Sport Team   
Petak, 16 Svibanj 2014 17:47

Festival putovanja „Putovanje je znanje“ održat će se 29. svibnja 2014. (četvrtak) u kinu „Europa“ (Varšavska 3, Zagreb), u organizaciji udruge „Oko svijeta“.

Osnovni cilj festivala „Putovanje je znanje“ je promicanje kulture individualnih putovanja kao jednog od najboljih načina za stjecanje novih znanja. Želimo pokazati da je uobičajeni strah i otpor prema odlasku na put u vlastitom aranžmanu nepotreban. Svjedoci smo da, dok putuje, mlada osoba ubrzano stječe nova znanja, postaje tolerantnija, odgovornija i spremnija za životne izazove. U razvijenim zemljama uobičajeno je, čak i poželjno, tijekom ili nakon studiranja otići na jednogodišnje putovanje.

Festival putovanja kontinuirano se razvija iz godine u godinu kroz stvaranje partnerskih odnosa sa povezanim udrugama i događanjima, dodavanjem novih sadržaja. Tradicija, ideja i koncept festivala „Putovanje je znanje“ predstavljaju platformu prepoznatu kao centralno mjesto okupljanja svjetskih putnika i putopisaca, te kao takav postao je jedinstven događaj u ovom dijelu svijeta. To potvrđuje 2500 strastvenih putnika koji su posjetili prošlogodišnji festival. Uz konferenciju poznatih putnika, na izlagačkom dijelu festivalu će se predstaviti mnoge udruge, tvrtke, nakladnici i putopisci, koji će posjetiteljima ponuditi informacije i usluge neophodne za kvalitetnu organizaciju i pripremu putovanja. Uz izložbeni dio tijekom cijelog dana će se održavati tematske radionice, a sve u svrhu pružanja kvalitetnih informacija i motiviranjem mladih.

 

Udruga „Oko svijeta“, organizator festivala, osnovana je 2009. godine s ciljem okupljanja putnika i promicanja učenja kroz putovanje. Do sada smo uspješno organizirali pet najvećih festivala putovanja u Hrvatskoj. Kroz festivale, mnogi poznati putnici poput Hrvoja Šalkovića, Krešimira Raguža, Jasena Boke, Dvine Meler, Borisa Veličana, Davora Rostuhara, Jasne Ferluge, Mira Aščića, Tomislava Perka, Lea Lemešića, Anje Mutić, Krešimira Raguža, Domagoja Jakopovića – Ribafisha, Roka Kofola, Hrvoja Jurića, Petra Rikića, prof.dr.sc. Darka Prebežca, prof.dr.sc. Velimira Sriće, svojim su savjetima pomogli mnogima da se odvaže i odu na prvo veliko putovanje u vlastitom aranžmanu.

 

 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.