Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
"Veži i kreni" dominirao šetnicom Plešivac na Viškovu
(Rejting 4.00 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Tekst: Mirna Međimorec; foto: Damir Jevtić   
Utorak, 19 Travanj 2011 23:52

U subotu, 16. travnja, sa početkom u 10.00 sati, u Viškovu, u Marčeljima, na šetnici Plešivac održano je drugo kolo Male lige - velikog natjecanja osnovnih škola u trčanju.

U utrci je nastupilo 125 natjecatelja-ica iz 18 osnovnih škola Rijeke, Opatije, Kastva, Čavli, Delnica, Matulja i Viškova. Vrijeme je za publiku i organizatora možda bilo "mrvicu" prohladno, ali je zato trkačima bilo vrlo ugodno, sunčano, ne pretoplo, taman da nema preznojavanja. Utrka je prošla u odličnoj atmosferi, a dalo se uočiti da do pobjede nije bilo lako doći, jer su sva djeca, u svim kategorijama od prvih do osmih razreda, bila visoko motivirana za trčanje. Svi su trčali odlično, a o plasmanima odlučivale su desetinke sekundi. Sve u svemu bila je to jedna jako dobra utrka, na mješovitoj stazi, uglavnom šumskoj, sa dosta laganih uspona i padova. Kako žara za trčanjem nije nedostajalo bilo je i padova, koji su na svu sreću završili samo sa ogrebotinama.  

U kategoriji "A", učenika prvih i drugih razreda OŠ-a, od djevojčica najbolja je bila Nikolona Buha iz OŠ "Srdoči", a iza nje, na drugom mjestu, u cilj je utrčala Petra Mavrinac iz OŠ "Čavle" i treća Meri Mataja, također iz OŠ "Srdoči".

Od dječaka najbolji je bio Fran Miholjević iz OŠ "Sveti Matej" Viškovo, drugi je bio Moris Valinčić iz OŠ "Fran Franković" Rijeka, a treće mjesto zauzeo je Fran Šalić iz OŠ "Čavle" Čavle.

 

Konkurencija u kategoriji „B“, učenika trećih i četvrtih razreda OŠ-a, bila je, kao i u prvom kolu najžešća, jer je u kategoriji nastupilo najviše djevojčica i dječaka. Od djevojčica najbolja je bila i u ovom kolu izvrsna Dorotea Čargonja iz OŠ "Čavle", opet druga, odlična, Matea Buha iz OŠ "Srdoči", dok je treće mjesto pripalo Tei Žeželić iz OŠ "Čavle".

Od dječaka pobjedu je odnio Erik Sluga iz OŠ "Nikola Tesla" Rijeka,  Pjeter Nua iz OŠ "Dolac" Rijeka zauzeo je drugo mjesto, dok je Luka Vukušić iz OŠ "Čavle" u cilj utrčao treći.

 

U kategoriji "C", učenika petih i šestih razreda OŠ-a  i ovaj su puta briljirale Paula Tepuš, Lucija Petrović, Matea Jakovac i Dominik Đeke, ali je došlo i do zanimljivih iznenađenja.  

Paula Tepuš iz OŠ "Nikola Tesla" i u ovom je kolu zauzela prvo mjesto, a Lucija Petrović iz OŠ "Brajda" drugo i  Mateaa Jakovac iz OŠ "Ivan Goran Kovačić" Delnice u ovom su kolu zamjenile mjesta, tako da je Matea u cilj ušla druga, a Lucija treća.

Najzanimljivija utrka drugog kola bila je u ovoj kategoriji, u muškoj utrci. Matko Mrakovčić iz OŠ "Brajda" odnio je briljantnu pobjedu. Zadnjih 50-ak metara utrke, kada natjecatelji više nisu imali snage, Matko je, na iznenađenje svih, tako žestoko potegnuo, da je ostvario pobjedu sa najvećim razmakom, 30-ak metara od drugoplasiranog Dominika Đeke iz OŠ "Nikola Tesla", koji nije nimalo laki konkurent, jer u tri godine Male lige, od ukupno dvadeset utrka, Dominiku je ovo druga utrka sa osvojenim drugim mjestom, sve ostale zauzeo je prvo mjesto. Treće mjesto pripalo je, ovaj puta odličnom, Noah Luca Matacunu iz OŠ "Nikola Tesla", koji je prvo, lakše kolo na Slatini, završio na šestom mjestu, a na ovoj zahtjevnijoj stazi ostvario izvrsno treće mjesto.

U kategoriji "D", učenika sedmih i osmih razreda OŠ-a, kod djevojčica razlika od prvog kola nije bilo. Petra Srića iz OŠ "Čavle" i ovaj je puta prva, ispred drugoplasirane Antonie Zaharije iz OŠ "Čavle" i trećeplasirane Nike Begić iz OŠ "Milan Brozović“ Kastav.

Od dječaka pobjedu je odnio odličan trkač, koji se na Maloj ligi pojavljuje prvi puta ove godine, Josip Jančić iz OŠ "Gornja Vežica" Rijeka, dok je drugo mjesto zauzeo Borna Milić iz OŠ "Srdoči" i treći Antonio Milardović iz OŠ "Čavle".

U ukupnom poretku škola, i dalje prvo mjesto drži OŠ "Čavle“ sa osvojenih 212 bodova u ovom kolu, dok su na drugom i trećem mjestu OŠ "Srdoči" sa 114 bodova i OŠ "N. Tesla" sa 94 osvojena boda.

Treće kolo Lige na rasporedu je u subotu, 7. svibnja, na rivi u Malinskoj, na Otoku Krku. Tamo nas očekuje opet nova, drugačija staza, u samom centru mjesta.

 

 

Moto ovogodišnje Male lige je „Veži i kreni“, a naglasak je na poticanju kreativnosti kod djece. Svi sudionici utrka i dalje će, do kraja lige, dobivati vezice na dar i uputstva o nekim zanimljivim i kreativnim načinima vezivanja svojih tenisica. Kako bi se što više senzibiliziralo djecu, ali i odrasle, na trčanje i kretanje, kao najzdravije oblika aktivnosti, osim medalja, pobjednici u kolima dobivaju i vrlo atraktivne majice lige sa sloganom "Veži i kreni".

Uz sportski pozdrav, svima koji slave, želimo Sretan Uskrs i pozivamo sve na treće kolo „Male lige-Veži i kreni“ u Malinsku, na otoku Krku.

3. kolo - 7.5.2011. – riva, Malinska, Otok Krk, startno–ciljna pozicija ispred TZ Malinska-Dubašnica

PRIJAVE: kod profesora u školama ili putem prijavnica na www.rival.hr ili na dan utrke u terminu prijava. Kod prijave preko škola profesori su dužni poslati ispunjenu prijavnicu na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript Ova email adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili Javascript najkasnije dan prije utrke.

PODIZANJE STARTNIH BROJEVA I ZADNJE PRIJAVE:

9.00 – 9.30 sati – podizanje startnih brojeva i prijave za kategoriju D i C

11.30 – 12.00 sati – podizanje startnih brojeva i prijave za kategoriju B i A

START UTRKA:

KATEGORIJA D – sedmi i osmi razred OŠ:

10.00 sati – dječaci

10.30 sati – djevojčice 

KATEGORIJA C – peti i šesti razred OŠ:

11.00 sati – dječaci

11.20 sati – djevojčice 

KATEGORIJA B – treći i četvrti razred OŠ:

12.00 sati – dječaci

12.15 sati – djevojčice 

KATEGORIJA A – prvi i drugi razred OŠ:

12.30 sati – dječaci

12.40 sati – djevojčice 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.