Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
„Veži i kreni“ privukao brojnu djecu i gledatelje u Malinsku
(Rejting 1.00 od 5)
Kroz Hrvatsku
Autor: Mirna Međimorec   
Četvrtak, 10 Svibanj 2012 21:24

Po ugodnom, malo vjetrovitom i poluoblačnom vremenu, u subotu, 5.svibnja 2012., održano je 3. kolo Male lige „Veži i kreni“ velikog natjecanja osnovnih škola u trčanju. 

Mnogo gledatelja i natjecatelja ispunilo je rivu u Malinskoj. Uz bogat zabavni program, okrijepu u voću, slatkišima i vodi, te tomboli za sve koji su otrčali utrku sa vezicama lige svi smo se u Malinskoj dobro zabavljali. U utrkama, od prvih do osmih razreda, sudjelovalo je ukupno 139 djece iz 25 osnovnih škola Malinske-Dubašnice, Dobrinja, Kastva, Čavli, Viškova, Krasice, Mošćeničke drage, Kostrene, Matulja  i Rijeke. Dječaci i djevojčice dobro su se oznojili da otrči krug ili dva oko lučice. Najbolji su nagrađeni medaljama, a svi sladoledima u lokalnoj slastičarni.

U kategoriji "A", učenika prvih i drugih razreda OŠ-a, od djevojčica najbolja su bile učenice iz OŠ Srdoču Rijeka, Meri Mataja prva, Nikolina Buha druga i treća Ana Frigan iz OŠ Zamet Rijeka.

Od dječaka prvi je utrčao u cilj Noel Blagojević iz OŠ Fran Krsto Frankopan iz Malinske-Dubašnice, drugi je došao Adis Ese iz OŠ Čavle iz Čavli i treći Noa Banović, također iz OŠ „Čavle“.

U kategoriji „B“, učenika trećih i četvrtih razreda OŠ-a, od djevojčica prvo mjesto osvojila je Matea Buha iz OŠ „Srdoči“, drugo Saša Markovčić i treće Ivana Linić, obje iz OŠ "Čavle".

Od dječaka u cilj je pri utrčao, treće kolo za redom, ove godine, kako sada stvari stoje,  nenadmašivi Filip Cvijetić iz OŠ „Kantrida“, drugi je izvrsni Fran Miholjević iz OŠ Sveti Matej Viškovo i treći Luka Badurina iz OŠ Fran Krsto Frankopan iz Malinske-Dubašnica.

 

U kategoriji "C", učenika petih i šestih razreda OŠ-a,  treće kolo za redom pobjedu je odnesla odlična Lucija Petrović iz OŠ „Brajda“ Rijeka, drugo mjesto pripalo je Dorotei Čargonja iz OŠ „Čavle“ i treće Iri Vuković iz OŠ „Podmurvice“ Rijeka.

Od dječaka, u ovoj kategoriji  niti ovo kolo nije bilo iznenađenja. Prva tri mjesta i dalje drže odlični, odlični i odlični, prvi Leon Panđa iz OŠ „A.Mohorovičić“ Matulji, drugi Pjeter Nua iz OŠ „Dolac“ Rijeka i treći Matko Mrakovčić iz OŠ "Brajda",

U kategoriji "D", učenika sedmih i osmih razreda OŠ-a, od djevojčica prvo mjesto, kao i uvijek kad se trka trči u Malinskoj, drži super brza Petra Ljutić iz OŠ Fran Krsto Frankopan iz Malinske-Dubašnice, drugo Paola Tepuš iz OŠ „N.Tesla“ i treće Nika Begić iz OŠ „Kastav“ iz Kastva.

U kategoriji dječaka, gdje su, uglavnom, svi izvrsni trkači i grizu jako za plasman, prvi je Petar Marelja iz OŠ „Kastav“, ispred Josipa Jančića iz OŠ "Gornja Vežica" Rijeka i trećeg Tonya Đurića iz OŠ „N.Tesla“.

Od škola, na prvom mjestu je OŠ Čavle sa ukupno 356 bodova, druga je OŠ N.Tesla sa 291 bodom i na trećem OŠ Srdoči sa 195 boda.

Mala liga „Veži i kreni“ održava se petu godinu u organizaciji Triatlon kluba Rival iz Rijeke, a tri godine trči se i u Malinskoj, koja je posebno interesantna kao staza, jer se trči središtem Malinske, po rivi, šetači i trkači su izmješani i to daje posebnu draž utrci.

Moto Male lige je „Veži i kreni“, a naglasak je na poticanju kreativnosti kod djece. Svi sudionici utrka i dobivaju vezice na dar i uputstva o nekim zanimljivim i kreativnim načinima vezivanja svojih tenisica.

Osim na www.rival.hr, od ove godine Malu ligu može se pratiti i na Facebooku; Mala liga-sportska grupa. Veliko hvala roditeljima, naročito, Damiru Gruberu, Silviji Babić Mrakovčić i Zlatku Pandži koji sve utrke fotografiraju, pa je FB grupa Mala liga zbog toga posebno zanimljiva. Također i pohvale jednima od najvjernijih trkača Male lige, Dominiku Đeki i Noah Luci Matacunu, koji malu ligu trče četiri godine, gotovo od njenih početaka. Matacun, inače skakač, imao je velikih problema sa Malom ligom ove godine.

Naime, ovo mu je prvi puta da trči dionicu od dvije tisuće metara i ima problema sa uganućem stopala. Prvo kolo pola je trčao, pola hodao, drugo kolo na Viškovu je hodao, a ovo treće, u Malinskoj, cijelo je pretrčao i pokazao da se upornost isplati. Bravo i čestitke ! 

Četvrto kolo Male lige „Veži i kreni“ na rasporedu je u subotu, 12. svibnja, u Fužinama, na jezeru Bajer.

Uz sportski pozdrav, pozivamo sve u Fužine, na jezero Bajer, na „Veži i kreni“. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.