Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Miholjević:: Vozim kao stari 'dizelaš'
(Rejting 0 od 5)
Legende
Autor: Darko Santini, Jutarnji list   
Petak, 06 Lipanj 2008 14:57
Sa 15-postotnim invaliditetom najbolji hrvatski biciklist Vladimir Miholjević došao do najboljeg plasmana u karijeri na utrci Giro d’Italia.
Dvadeset i prvo mjesto Vladimira Miholjevića na Giru d’Italia 2008. fantastičan je rezultat najboljeg hrvatskog biciklista, pogotovo kad se u obzir uzme da je i ove godine Miha morao raditi za tim, odnosno za najbolje momčadske vozače Liquigasa.

Najteži Giro do sada
- Srećom, bilo je lakih etapa gdje nisam morao puno raditi za lidera, a one teške etape morao sam ipak odraditi po zadatku i to "na kotaču", već prema momčadskoj direktivi. Po konfiguraciji i konkurenciji ovo je bio najteži Giro do sada, a čak su i transferi između pojedinih etapa bili najkompliciraniji. I svejedno sam 21. u ukupnom redoslijedu, najbolji do sada, i ovo smatram rezultatom karijere - kaže Vladimir Miholjević koji očito voli teške utrke.

- Znači, odgovaraju mi utrke s prirodnom selekcijom, one su najbolje za mene, jer ja sam valjda poput starog dizela bez turba - nemam eksploziju, ali sam zato nezaustavljiv... Vrlo brzo odlazim na utrku Kroz Sloveniju, od 11. do 14. lipnja, a krajem ovog mjeseca moram ići na Prvenstvo Hrvatske. U srpnju odlazim na visinske pripreme u Livigno, zatim Brixia tour, pa na španjolsku utrku - San Sebastian.

Možda je i to za Miholjevića dio priprema za Peking.

- Pa, ne bih još o Pekingu, nadam se samo zdravlju i tek kada budem siguran putnik za Peking mogu o planovima.

Miholjević je svoj najbolji rezultat u karijeri odvozio s invaliditetom! Sudski vještak, poznati liječnik i član tima Ortopedske poliklinike Nemet, dr. Boris Lah, procijenio mu je invaliditet na ne tako malih 15 posto, a svemu je uzrok lom bedrene kosti u predjelu kuka na Giru 2007.

Trpjeti bol do kraja karijere
- Što bi tek bilo da sam zdrav, a ne djelomično invalid. Lom bedrene kosti i dvije operacije koje sam zbog toga imao ostavile su traga - nakuplja mi se tekućina između mišića i boli me već pri hodanju, čak i nakon spavanja. Nema jutra u kojem se probudim bez boli, a možete misliti kakav je to osjećaj kada na Giru prevezete tri i pol tisuće kilometara i pritom vam svaki pokret noge u maksimalnom tonusu mišića nanosi bol. Nažalost, to moram trpiti, bit će tako vjerojatno barem do kraja karijere, ako ne i cijeli život. Talijanska klinika koju tužim zbog previda, i to dvostrukoga pri pregledima izravno nakon puknuća bedrene kosti ponudila je smiješnu svotu za nagodbu i to smo odbacili. A bila mi je ugrožena karijera...

Riječke pripreme za Olimpijske igre
Vladimira Miholjevića zatekli smo, naravno, na biciklu, trenirao je s bratom Hrvojem koji je za njega izborio mjesto na Olimpijskim igrama.

- Evo, za Peking treniram ovih dana s bratom Hrvojem, s Dančijem (Dančulović) i ostalima iz ove naše jake riječke kolonije. Po broju seniora koji su već visoko pozicionirani u europskim razmjerima (braća Miholjević, braća Kišerlovski, Dančulović, Blažević, Vicić), postali smo broj jedan u Hrvatskoj, drago mi je da je iz riječkog biciklističkog bazena tako veliki broj vozača ušao u profesionalni biciklizam ili u reprezentaciju koja, kao što znate, daje čak tri natjecatelja za Olimpijske igre u Pekingu.

__

Matija Kvasina i Vladimir Miholjević razgovaraju o Giru

Miholjević 21. na Giru

Intervju s Mihom uoči Gira OVDJE.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.