Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Čarolija Plitvica
(Rejting 0 od 5)
Nakon sporta
Autor: Pustolovine.net   
Četvrtak, 15 Siječanj 2009 07:32
Da, znam, opet vam otkrivam toplu vodu, svi znamo da su Plitvice presjajno mjesto. Ali ne škodi se podsjetiti, zar ne?
Ukoliko niste jedan od 250 000 Hrvata koji su ovaj tjedan pohrlili na skijanje možda vas muče slatki snovi kako potrošiti slobodno vrijeme. Nacionalni park Plitvice vas čeka. Znam reći ćete, zima je.No Plitvice nisu mjesto koje valja posjetiti samo tijekom ljeta. Svako godišnje doba donosi svoju čaroliju u ovo vodom i šumom protkano podneblje.

Zima je za mene posebno doba u Plitvicama. Staze su pod snijegom a lički mraz je zaustavilo vodopade u vremenu. No ispod njih tisuće kapljica probijaju svoj nezaustavljivi i moćni put. Na sve strane nalaze se ledene sige.Debele šume su pokriveni snijegom i to zajedno sa modrinom ili zelenilom vode daje svemu pomalo čarobni izgled. U snijegu su ucrtani zimski putovi mnoštva životinja koje se vraćaju na svoja iskonska staništa, ohrabrene tišinom koja je zavladala nakon što su ljetne horde napustile ovaj prostor.Niste usamljeni u svom istraživanju zimske slike Plitvičkih jezera. Tu i tamo ćete naći na pokojeg istraživača i gotovo pustolova koji prati staze zametene u snijegu. Za razliku od ljeta pozdrav će prekinuti tišinu.

Većina hotela i restorana rade i tijekom zime. U Plitvicama, preciznije u mjestu Mukinje postoji i malo skijalište. Mislim da svjetski kup neće dobiti, ali za početnike i obitelji je idealno mjesto za skijanje i sanjkanje.Dakle nadam se da će vas ovaj tekst i pokoja slika pokrenuti. Pustolovina Plitvica zaleđenih i snježnih vas očekuje…

Tekst preuzet s bloga Pustolovine u Hrvatskoj.
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.