Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Centralno na koštice
(Rejting 5.00 od 5)
Nakon sporta
Autor: www.net.hr   
Petak, 15 Veljača 2008 22:39
Centralno grijanje koje ne zagađuje okoliš? Koštice maslina vrlo su jeftino gorivo – 60 posto jeftinije od loživog ulja i 20 posto jeftinije od ugljena. Uz sve to izgaranjem uopće ne zagađuju okoliš.
"Odsad postoji mogućnost centralnog grijanja kod kojeg se kao gorivo koriste koštice maslina", izvještava španjolski list El País. Taj izvor energije osigurava grijanje i toplu vodu za najmanje 300 madridskih domaćinstava.

Koštice maslina vrlo su jeftino gorivo – 60 posto jeftinije od loživog ulja i 20 posto jeftinije od ugljena. Koštice ne zagađuju okoliš jer prilikom izgaranja ispuštaju u zrak jednaku količinu ugljičnog dioksida kao i kad se razgrađuju prirodnim putem. Prednost je i to što ih ima u izobilju. Naime, koštice su nusproizvod koji nastaje u proizvodnji maslinovog ulja, a Španjolska se smatra najvećim proizvođačem maslinovog ulja na svijetu.

Može li tako i u Hrvatskoj?

www.net.hr

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.