Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Glasujte za Zagreb na Monopol karti svijeta
(Rejting 0 od 5)
Nakon sporta
Autor: www.turbolimac.com   
Četvrtak, 14 Veljača 2008 15:11
Do 28. veljače traje međunarodno glasovanje kojem je cilj odabrati 22 međunarodna grada koja će se naći na novoj ploči jedne od najpoznatijih društvenih igara na svijetu – Monopolyja.
Pozivamo vas da svojim glasom uvrstite naš glavni grad na ploču posebnog izdanja popularne igre Monopoly. Posjetite www.monopoly.com ili idite direktno na hrvatski dio stranice, i dajte svoj glas za Zagreb. Ili neki drugi grad po svojoj želji.

Među 68 predloženih lokacija između kojih će se izabrati finalne dvadeset i dvije, nalazi se i Zagreb. Cilj glasovanja je dobiti od strane igrača izabrane lokacije za univerzalnu ploču koja bi, pod nazivom Monopoly: Here & Now: The World Edititon, bila prvo izdanje identično za sve zemlje u svijetu. Glasovati možete svaki dan.

Monopoly je jedna od najraširenijih i najpoznatijih društvenih igara, prisutna u 103 svjetske zemlje i više desetaka nacionalnih ili regionalnih izdanja te uz različite dodatke specifične za pojedina tržišta. Ovakav pristup redizajniranju igre, koja se kroz 70 godina postojanja etablirala kao najpopularnija i najprodavanija stolna igra osvježit će igraću ploču i dodatno promovirati pojedine svjetske lokacije koje će biti iste u svim zemljama.

Glasovati se može na www.monopoly.com do 28. veljače 2008. nakon što se prethodno registrira na toj istoj stranici. Svatko ima pravo glasovati jednom dnevno za deset gradova za koje misli da bi trebali biti uvršteni u igru. Odabir se vrši među 68 gradova izabranih kao "must see" lokacija iz cijelog svijeta, a postavljena je i stranica za glasovanje na hrvatskom, do koje se dolazi selektiranjem Hrvatske u ponuđenom izborniku. Uvid u rezultate glasovanja, prema kojima Zagreb, ali i niti jedan drugi grad iz šire regije za sada ne ulaze na ploču, javan je još desetak dana, točnije do 17. veljače, nakon čega će rezultati postati skriveni, kako bi se smanjila mogućnost manipulacije rezultatima.

Osim 68 odabranih gradova, na ploči će se naći i dva "jokera". Dva su mjesta, naime, osigurana za gradove koji se nisu uspjeli plasirati među 68 najpoželjnijih svjetskih destinacija. S liste od 3 milijuna lokacija u cijelom svijetu može se glasovati za "jokere" koji će biti uvršteni u finalnu verziju igraće ploče. 29. veljače javno će biti objavljeno dodatnih 20 lokacija od kojih će dvije, također, ući na ploču javnim glasovanje koje će potrajati do 9. ožujka 2008. Među nominiranima za "joker" je i Dubrovnik.

Rezultati glasovanja znat će se krajem ljeta, neposredno pred izlazak novog jedinstvenog Monopoly izdanja. Osim Zagreba, u konkurenciji su između ostalih i Ljubljana, Beograd, Budimpešta, Bratislava, Sofija, Bukurešt, Prag i Beč od bližih, te udaljenije destinacije poput Hong Konga, Šangaja, Tokija ili primjerice New Yorka, Londona, Sidneya i Rio de Janeira.

Glasovanje je diljem svijeta započelo 22. siječnja, a trenutačno su u vodstvu Montreal, Pariz i London. Beograd se nalazi na 27., Budimpešta na 35., a Zagreb tek na 61. mjestu, ispred Sofije, Ljubljane i  Bukurešta.

Stoga, podarite svoj glas i postavimo Zagreb na kartu svijeta.

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.