Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Izađite na izbore
(Rejting 0 od 5)
Nakon sporta
Ponedjeljak, 10 Prosinac 2007 19:40
Izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održavati od nedjelje, 25. studenoga 2007.  do 10. prosinca 2007. godine.
Odluka Urednice o raspisivanju izbora:

Adventure Sport
Urednica


Na temelju odredbe članka 97. alineje 1. Ustava Adventure Sport Portala te
članka 5.,6. i 80. stavka 2. Zakona o izborima za Adventure sportaša, sportašicu, ekipu, događaj i novinara godine.
("Narodne novine", broj 111/99, 109/00, 53/03, 44/06 i 19/07), donosim

O D L U K U
o raspisivanju izbora za Adventure sportaša, sportašicu, ekipu, događaj i novinara godine

1. Raspisujem izbore za Adventure sportaša, sportašicu, ekipu, događaj i novinara godine.
2. Izbori će se na biračkim mjestima u Republici Hrvatskoj održavati od
nedjelje, 25. studenoga 2007.  do 10. prosinca 2007. godine.
3. Ova Odluka stupa na snagu 24. listopada 2007. godine i objavljuje se na
"Adventure Sport Portalu".

KLASA: 013-03/07-01/01 UREDNICA
URBROJ: 71-05-03/1-07-1 ADVENTURE SPORT PORTALA
Zagreb, 24. listopada 2007.
Tanja Kraljić

Priopćenje Adventure sport izbornog povjerenstva:

Priopćenje

1. Pravo glasa ima ukupno 1991 član Adventure Sport Portala i oni koji će do kraja izbora to postati. (Da li se nalazite na popisu birača možete provjeriti ovdje a ukoliko niste, prijavite se ovdje.)

2. Vaši glasovi primaju se do 10. prosinca 2007. godine na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript s naznakom (naslov) "Izbori 2007 - Hrvatska", ukoliko ste iz Hrvatske, a "Izbori 2007 – Dijaspora", ukoliko ste izvan Hrvatske.

3. Službeni rezultati biti će objavljeni na velikom Adventure Sport božićnom partyju 15. prosinca 2007. a lista svih glasača i njihovih glasova biti će objavljena 16. prosinca 2007., dijelom radi transparentnosti, dijelom da se zametne kavga.

4. Svaki glasački listić mora sadržavati ime, prezime i fan profil (nick, nadimak) glasača, te naziv kategorije (sportaš, sportašica...), osobe i događaje za koje se glasa. Ukoliko nije naveden fan profil, listić će se smatrati nevažećim.

5. Ne morate glasati za svaku kategoriju ukoliko to ne želite ali pripazite da navedete kategoriju jer ukoliko napišete "Cho-Oyu" neće biti jasno glasujete li za događaj ili ekipu godine.

Nominirani su (po redosljedu "eto onako" a za detalje skrolaj):

Sportaš godine:
1.    Šime Stipaničev
2.    Zvonko Čubrić
3.    Matija Kvasina
4.    Ivica Škopac
5.    Dejan Patrčević

Sportašica godine:
1.    Karla Fabrio
2.    Antonija Orlić
3.    Iris Bostjančić
4.    Darija Bostjančić
5.    Tea Đurek

Ekipa godine:
1.    Hrvatska ženska ekspedicija Cho-Oyu
2.    Hrvatska cestovna biciklistička reprezenacija
3.    Hrvatska reprezentacija u planinskom trčanju
4.    Sunčica Hraščanec i Biljana Težak
5.    Atletski klub Sljeme

Događaj godine:
1.    Biciklistička utrka "Kroz Hrvatsku"
2.    Olimpijski triatlon europski kup u Splitu
3.    SljeMan
4.    Hrvatski ženski uspon na Cho-Oyu
5.    Transat Šime Stipaničeva

Novinar godine:
1.    Ivan Mučnjak
2.    Veronika Jurišić
3.    Dragan Janković
4.    Boris Čujić
5.    Damir ĆurićSPORTAŠ GODINE - NOMINIRANI

Šime Stipaničev (Jedrenje)
Student brodogradnje, dugogodišnji skiper i jedriličar ove je godine na Transatu u svojoj 6.5 metarskoj jedrilici u 20 dana preplovio Atlantik (4200 Nm). On je i prvi Hrvat koji se uopće odvažio na takav podvig. Zauzeo je 20 mjesto među 90ak sudionika.

Zvonko Čubrić (Triatlon)
Početkom studenog 2007. na utrci Svjetskog kupa u Meksiku postigao je povijesni rezultat za hrvatski triatlon - 11. mjesto. Nikad niti jedan hrvatski triatlonac, u okviru HTS-a, nije bio bolji. Nedavnim odličnim plasmanom na utrci Europskog kupa u Turskoj (14. mjesto), zauzima ukupno 7. poziciju na ETU listi, a njegov glavni konkurent za plasman na Olimpijske igre, Irac Gavin Noble je 6. sa samo 10 bodova prednosti. Držimo palčeve Zvonku u borbi za ostvarenje njegovog velikog sna - nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu!

Matija Kvasina (Cestovni biciklizam)
Odličan biciklist, koji će s još dvojicom naših vozača braniti hrvatske boje na Olimpijadi u Pekingu! Lani je od HBS-a proglašen biciklistom godine, ove je godine jednako dobar, no uz sve sjajne vožnje i rezultate, često mu je falila ona mala doza sreće za sretan kraj. Nekoliko je puta pao s bicikla, zadobivao ozljede, ali nije se predavao. Uvijek se dizao i išao do kraja. Na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu vozio je odlično, bio je u vodećoj skupini do par kilometara prije cilja, ali je, nažalost, pred sam kraj utrke duge 267km pao u zavoju. Fascinira njegova upornost i volja, zahvaljujući kojima je i u tom teškom trenutku uhvatio snage, ustao se i nastavio dalje. Da pada nije bilo zasigurno bi u cilj ušao među prvih 10 i ostvario povijesni rezultat za Hrvatsku...

Ivica Škopac (Planinsko trčanje)
Najbolji hrvatski planinski trkač. Prvi koji se na svjetskom prvenstvu probio u prvih 50 (nakon što se lani prvi probio na Europskom u prvih 30). Drugu godinu za redom pobjednik Hrvatskog planinskog kupa (Croatia Salomon Cup), u kojem je pobijedio na 8 od 10 trka. Prvi hrvatski (muški) atletičar koji je dospio na svjetsku rang-listu i godinu završio na 16. mjestu, nakon sto je nastupio na 3 trke svjetskog kupa s najboljim pojedinačnim plasmanom na 11. mjestu na trci "tek na Smarno Goro" u Sloveniji.

Dejan Patrčević (Triatlon)
Državni prvak u olimpijskom triatlonu za 2007. u ovoj godini bilježi postepeni prijelaz na Ironman 70.3 svjetsku seriju sa zapaženim rezultatima: 6. mjesto Ironman 70.3 USA, 12. mjesto Ironman 70.3 Austria, 1. mjesto na otvorenom državnom prvenstvu Slovenije u sprint triatlonu, 3. mjesto Kirchbichl triatlon Austrija, te 2. mjesto Mljet Half international 2007.SPORTAŠICA GODINE - NOMINIRANE

Karla Fabrio (Ronjenje na dah)
Početkom kolovoza 2007. u Bariju na Svjetskom prvenstvu (CMAS) osvojila je ZLATNU MEDALJU u disciplini jump blue, preronivši 130m. Time je Hrvatska po prvi put u povijesti HRS-a osvojila zlatnu medalju na svjetskom natjecanju u ronilačkim sportovima. Na državnim prvenstvima u ronjenju na dah po CMAS asocijaciji, održanima ljetos u Splitu i na Visu, srušila je dva svjetska rekorda, preronivši 160,43m u disciplini dinamika, te 130,10m u disciplini jump blue. Na svjetskom prvenstvu održanom u Mariboru, po AIDA asocijaciji, osvojila je dvije bronce u disciplinama dinamika sa i bez peraja.

Antonija Orlić (Cestovno trčanje)
Državna prvakinja u polumaratonu (1:23) te treća na državnom prvenstvu u maratonu u Plitvicama (3:07). Na Zagrebačkom maratonu otrčala odličan rezultat 2:53. Pobjeda na Sljemenskom maratonu na najtežoj trci u Hrvatskoj. Na maratonu u Ferrari osvojila 3. mjesto (2:58), a na maratonu u Ateni 13. mjesto (3:02). U posljednjih 10 maratona koje je otrčala u zadnje dvije godine svaki put je imala bržu ili identičnu drugu polovicu maratona, što je mnogima gotovo nemoguće ostvariti barem jednom u karijeri. Odlična i orijentacijskom trčanju, pobjednica Zagreb Opena.

Iris Bostjančić (Alpinizam)
Iako je ove godine konkurencija postala ozbiljnija (ovo je tek treći hrvatski Ledni pokal) Iris Bostjančić je drugi put uzastopno osvojila prvo mjesto. Kao članica prve hrvatske ženske ekspedicije u prvoj grupi stupila je na vrh Tirkizne božice. Jednostavno, ledena kraljica.

Darija Bostjančić (Alpinizam, pustolovne utrke)
Članica Društva za sportove u prirodi "Ad natura". Najveći rezultat ove godine postigla je usponom na 6. po visini vrh svijeta Cho Oyu (8201m) kao članica 1. hrvatske ženske himalajske ekspedicije. Kao jedna od prvih 5 Hrvatica kojoj je to uspjelo ušla je u povijest hrvatskog alpinizma. Ostali značajni rezultati: 9. mjesto na pustolovnoj utrci “Bimbache Extrem”  (AR World Series, 500km, Španjolska), 2.mjesto na pustolovnoj utrci “The North Face Adventure Trophy” (375km, Poljska), 1. mjesto u ženskoj kategoriji, 5. u ukupnom poretku na trekking utrci  “Velebitski trekking” (102km), 1.mjesto u ženskoj kategoriji, 13. u ukupnom poretku na trekking utrci “Medvednica trekking” (55km, Hrvatska).

Tea Đurek (Trekking)
Uz osam uspona na SljeManu trenutno i najbolje plasirana Hrvatica Adventure Sport trekking lige (2. mjesto ukupno) ali i, kako kaže jedan od onih koji su ju nominirali (Podaci poznati redakciji.) "... najkvantitativnija pojava Adventure-sport dogadjanja ove godine." Ženska pobjednica Sljemana, koja se u 24 sata 8 puta popela na Sljeme i spustila, savladavši ukupno 11200 metara visinske razlike i 88 kilometara dužine.EKIPA GODINE - NOMINIRANI

Ženska ekspedicija na Cho-Oyu (Alpinizam)
Članice ove ekspedicije uspjele su ono što još niti jednoj Hrvatici nije pošlo za rukom – osvojiti jedan himalajski osamtisućnjak. Budući je u povijesti uspona na vrhove preko osam tisuća metara bilo tek tri ekspedicija isključivo ženskog sastava, dvije američke i jedna kineska, Prva hrvatska ženska alpinistička ekspedicija „Cho Oyu 2007“ predstavlja jedinstveni projekt u svjetskim okvirima.

Hrvatska cestovna biciklistička reprezentacija (Cestovni biciklizam)
Hrvoje Miholjević, Tomislav Dančulović, Kristijan Ðurasek, Robert Kišerlovski, Radoslav Rogina i Matija Kvasina izborili su nastup trojice biciklista na Olimpijskim igrama 2008. godine što je povijesni događaj za hrvatski biciklizam!

Hrvatska reprezentacija u planinskom trčanju (Palninsko trčanje)
Na Svjetskom prvenstvu u planinskom trčanju u švicarskom Ovronnazu, u konkurenciji 36 zemalja osvojila ukupno 11. mjesto, od čega je muški seniorski tim bio 19., a ženski 13. Muški juniorski tim je zauzeo 16., a ženski juniorski 12. mjesto. Pojedinačno, najbolji plasman u povijesti za juniorku Valentinu Belović (22. mjesto) i seniora Ivicu Škopca (44. mjesto). Ženski seniorski tim vrlo jak i ujednačen, a sve naše cure (Barbara Belušić, Antonija Orlić, Veronika Jurišić i Danijela Černić) su se plasirale između 49. i 60. mjesta.

Sunčica Hraščanec i Biljana Težak (Alpinizam)
Sunka i Bilja proživjele su 6 dugih dana na kilometar visokoj stijeni El Capitana i ostvarile uspon vrijedan divljenja. Kako sama Sunka kaže. "..čak se i stare iskusnjare ovdje u Yosemitima dive našem uspjehu da smo na istoj ekspediciji ispenjale Half Dome i El Capitan. Kažu da to nije česta pojava, pogotovo kad su zgodne cure u pitanju :)"

Atletski klub Sljeme (Cestovno i planinsko trčanje)
Četvrtu godinu za redom uvjerljivi pobjednici oba trkačka kupa u Hrvatskoj - u cestovnom i planinskom trčanju. Pobjednici inauguralnog klupskog prvenstva Hrvatske u planinskom trčanju, gdje su pobijedili na svih 10 održanih trka i osvojili maksimalan mogući broj bodova. Također pobjednici prvog klupskog prvenstva u cestovnom trčanju, gdje su pobijedili na 7 od 13 održanih trka. U svojim redovima ima državnog prvaka u maratonu (Hrvoje Kovač) i državnu prvakinju u polumaratonu (Antonija Orlić). Organizatori Sljemenskog maratona i brdske trke Učka te ljetnih i zimskih sljemenskih liga.DOGAĐAJ GODINE – NOMINIRANI

Biciklistička utrka "Kroz Hrvatsku" (Biciklizam)
Nakon dugog perioda neodržavanja ponovo je zaživjela!

Olimpijski triatlon europski kup u Splitu (Triatlon)
U Splitu, na legendarnom Marjanu je održan ITU olimpijski triatlon kao jedna od utrka ovogodišnjeg Europskog kupa. Oko 80 triatlonaca (70ak) i triatlonki (15ak) iz cijelog svijeta je došlo na utrku u čiju je organizaciju uloženo puno truda.

SljeMan (Trekking)
Prvi 24-satni ultramaraton na ovim prostorima, u posve originalnom duhu. Umjesto standardnih kilometara zbrajali su se usponi na vrh Sljemena pri kojem se u svakom savladavalo oko 1400 metara nadmorske visine (+/- 700) i 11 kilometara dužine. Pobjednik je na kraju skupio 10 uspona i silazaka, tj. 14 tisuća metara ukupne nadmorske visine (nešto manje od uspona i silaska s Himalaja) i 110 kilometara duljine.

Uspon na Cho-Oyu (Alpinizam)
Kročivši na 8.201 metar visoku Tirkiznu božicu, više od ijedne Hrvatice u povijesti, naše cure nisu samo osvojile šesti vrh svijeta već i dospjele u Hrvatske i svjetske medije pobudivši veliki interes za alpinizam i otvorile širom vrata svim našim budućim ekspedicijama.

Transat Šime Stipaničeva (Jedrenje)
Svojim uspjehom na Transatu pokazao kako se uz puno volje i malo novca mogu postići velike stvari. Nakon dvije godine mukotrpnih priprema ostvario je svoj veliki san i preplovio Atlantik u 6.5metarskoj jedrilici.NOVINARI GODINE - NOMINIRANI

Ivan Mučnjak
Znate li da je Muki imao svoj fanzin? Oni koji su ga čitali znaju kako od banalnih tema bez ikakvih uzbuđenja napravi napetu duhovitu priču. Kada piše o svojim iskustvima s utrka, rezultat  još bolji.
Tekstovi

Veronika Jurišić
Malo ćemo preurediti prve rečenice njenog posljednjeg teksta pa će glasit: "Čvrsta i pouzdana Veronika koja bi mogla potrajati, bez obzira na to po kakvim ju trkačkim stazama namjeravate vodati. Istovremeno fleksibilna i ugodna da možete provesti i cijeli dan čitajući"
Tekstovi

Dragan Janković
Jedan od najaktivnijih, načitanijih, najduhovitijih, najiscrpnijih novinara Adventure Sport portala. Jasno nam je odakle dolazi humor ali odakle crpi toliko bitnih i nebitnih podataka da začini svoje tekstove ne možemo shvatiti.
Tekstovi  

Boris Čujić
Odgovoran i ozbiljan, kako u poslu, penjanju, tako i u pisanju... Piše sažeto, jasno i objektivno. Deadline je za Čuju svetinja. Njegovi izvještaji s tekmi Lednog pokala vrlo su čitani, a dok ovo pišemo Čuja i partner mu Matan penju Velike stijene svijeta u Australiji i Tasmaniji. 100% predan penjanju, što se osjeti i u njegovom pisanju.
Tekstovi

Damir Ćurić
Tek se ovog proljeća odvažio se za svoje prve tekstove ali duhoviti pristup iz "iz kuta zrelog 40-godišnjaka koji si još uvijek umišlja da je mlad" privukao je mnoge čitatelje i komentare pa je u prosjeku jedan od najčitanijih i komentiranijih autora. Još kad bi se pera primio malo češće.
Tekstovi

KLASA: 019-13/07-05/03 PREDSJEDNIK
URBROJ: 71-06-03/1-07-2 ADVENTURE SPORT IZBORNOG POVJERENSTVA
Zagreb, 24. listopada 2007.
ASIP

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.