Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Malo nas je al' smo super jaki!
(Rejting 0 od 5)
Nakon sporta
Autor: Tanja Kraljić   
Nedjelja, 30 Prosinac 2007 23:34
Ma ustvari, nije nas više ni tako malo... :) Bila je ovo povijesna godina za pustolovne sportove i, kako bi naslovnu tezu produžio Lacko, cijeli naš Milje. Penjalo se, plovilo, plivalo metrima, kilometrima i miljama daleko i visoko...
Napokon naše drage pustolovce prepoznaše i ostali iz svijeta sporta, i to kao nikad do sad.

Nakon što su Himalajke dobile vrijedno priznanje Sportskih novosti za najbolju žensku ekipu 2007. godine, uslijedio je novi niz priznanja za naše junake, i to od strane Hrvatskog olimpijskog odbora.

Cure su i od strane HOO-a osvojile posebno priznanje za "Športski pothvat godine". Isto priznanje pripalo je i Šimi Stipančevu, prvom Hrvatu koji je odjedrio regatu samaca preko Atlantika u klasi Open 6.5. Uspješnica za Šimu legendu me osobno posebno veseli, jer, bila sam prilično tužna kad sam uočila da je Šimi izmigoljilo godišnje priznanje Adventure Sporta. :(

I da sve ne bi ostalo na Himalajkama i Šimi, još jednom pustolofcu pripade isto to priznanje - i to našem plivaču maratoncu, sportašu reprezentativcu Toniju Pavičiću Donkiću koji je preplivao Gibraltarski tjesnac dug 15,5 kilometara. Popularni Briškula, član DPK "Faros" iz Starog Grada, je to priznanje zaslužio kao prvi Hrvat koji je 20.06.2007. godine preplivao Gibraltar i to sa četvrtim rezultatom svih vremena od 3 sata i 9 minuta, čime je ujedno postao i prvi Hrvat koji je plivajući spojio Europu i Afriku što je uspjeh za povijest hrvatskog športa.

"Trofej Fair Play" pripao je alpinistu Stipi Božiću, koji je višegodišnje športsko iskustvo i vrhunska alpinističke vještine stavio u službu spašavanja ljudskih života.

Himalajke, Šime, Toni, Stipe... Ne sjećam se dal' je ikada više pustolovaca Hrvatski olimpijski odbor izdvojio iz mase... Bila je ovo velika godina za AdventureSportski establišment...

Velika. Ali i pomalo tužna. Jer izgubili smo nekoliko velikih. Prijatelja, poznanika, sportaša... Nosimo ih u srcu i lijepim uspomenama.

Svim nagrađenim velemajstorima iskreno čestitarimo!

I neka nam ova 2007. bude samo zagrijavanje!!

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.