Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Eugen Jagušt:: Treninzi su uvijek dobri, čak i kad su loši
(Rejting 0 od 5)
Razgovor
Autor: dorijan pavliša   
Petak, 28 Studeni 2008 01:00
Eugen Jagušt. Triatlonac. 14 godina. 'Sljedeće sezone bi htio najviše napredovati u plivanju, na tehnici trčanja i htio bi da mi bicikl bude još malo brži. Moj dugoročni cilj je otići na olimpijske igre ili da ne budem toliko zahtjevan barem bih htio pokušati. Nemam uzor, mislim da trebam biti samo svoj. Predan treniranju i ostvarivanju rezultata.'
Eugen Jagušt, kadet, rođen je 26. lipnja 1994, trenira triatlon 2 godine i 3 mjeseca. Član je Triatlon kluba Petar Zrinski iz Zagreba. S nama je podijelio par minuta za ovaj razgovor.


Reci nam Eugen nešto o sportovima koje si trenirao prije triatlona?
Prije triatlona sam se bavio tenisom, plivanjem i veslanjem. Tenis sam trenirao prije nego sam krenuo u školu i u prvom i drugom razredu. Plivanjem sam se bavio od trećeg do šestog razreda (rekreativno). Zatim sam kratko vrijeme išao na veslanje. Veslanje me nije dovoljno ispunjavalo, pa sam se s obzirom na prijašnje znanje iz plivanja i ljubavi prema biciklizmu počeo baviti triatlonom.Opiši nam molim te svoj prvi susret s triatlonom, kada i od koga si čuo za triatlon?
Moj prvi susret s triatlonom je bio na mom prvom plivačkom treningu bilo je zanimljivo jer prije nikad nisam imao slične treninge, na tom treningu je izmjerena i moja prva "stotka " (2:38). Pogotovo su mi se sviđali trkački i biciklistički treninzi. Moja prva utrka je bila duatlon u Puli 2007., a prva triatlonska utrka je bila u Novigradu u lipnju 2007. godine.

Za triatlon sam čuo u razgovoru sa mamom od našeg najuspješnijeg triatlonca Zvonka Čubrića prilikom jednog obiteljskog posjeta.

Kada si prvi puta razgovarao s trenerom o početku treniranja triatlona, o čemu si razmišljao toga dana?
Prvi put kad sam razgovarao s trenerom pomislio sam kako je to vrlo zanimljiv sport jer nikad nisi na istom (što i sad mislim). Znao sam da je triatlon zahtjevan i težak ali svejedno mi se sviđa.Jesi li zadovoljan dosadašnjim sportskim rezultatima?
Sa dosadašnjim sportskim rezultatima sam jako zadovoljan (pobjednik sam kupa Hrvatske u triatlonu, prvak Hrvatske u triatlonu, drugi u akvatlonu i treći u duatlonu).

Jesu li treninzi naporni i koliko često treniraš?
Treninzi mi nisu previše naporni, ovisi, imam i težih i lakših treninga. Treniram svaki dan, smatram da bih trebao više trenirati, ali zbog školskih obaveza je to malo teže.

Koji sport i koji treninzi su ti najdraži? Na koji trening reagiraš 'joj samo to ne danas'?

Najdraži sport mi je triatlon, ali kad bih morao izdvojiti jedan od ta tri to bi bio bicikl (kada idemo negdje van, izvan Jaruna i definitivno brdski trening "zelena"). Volim i plivačke treninge kad nisu preteški i trkačke kad su neka ubrzanja i slično. Svaki trening zna bit zabavan na svoj način ako ne zbog samog treninga onda zbog dobrog društva.

Treninzi su mi uvijek dobri, (mislim znaju biti "loši" - to su oni u kojima mi ide malo lošije tj. kad bude neki lošiji rezultat na treningu).U čemu bi htio najviše napredovati u sljedećoj sezoni - planovi za sezonu 2009?
Sljedeće sezone bi htio najviše napredovati u plivanju, na tehnici trčanja i htio bi da mi bicikl bude još malo brži. Da skratimo: u svemu bih htio napredovati. U sezoni 2009. htio bih osvojiti koju međunarodnu utrku i osvojiti prvenstvo Hrvatske u akvatlonu i triatlonu.

Tko je tvoj trener? Opiši ukratko odnos između vas.
Moj trener je Ivan Ivezić. Ja se s nijm slažem i zadovoljan sam načinom treninga koji me doveo do ovih rezultata.

Koji su ti sportski kolege najdraži? Da li ti daju podršku za vrijeme treninga i na koji način?
Najdrazi kolege s kojima treniram su Romano, Miriam, Marina, Sonja, Valentino ... Ne bih rekao da mi baš daju neku podršku baš ono riječima (to radi trener), ali samim njihovim prisustvom i razgovorom me na neki način podupiru.Koji su tvoji sportski uzori?
Ja nemam uzor, mislim da trebam biti samo svoj. Predan treniranju i ostvarivanju rezultata.

Gdje se vidiš za par godina? Sportski ciljevi?
Za par godina se vidim u nekim malo jačim natecanjima na razini europskog kupa, moj cilj je otići na olimpijske igre ili da ne budem toliko zahtjevan barem bih htio pokušati.

Eugen, hvala ti na razgovoru...

___

Razgovor s Eugenom prvi je u ciklusu razgovora s triatloncima koji su postigli zapažene rezultate u prošloj sezoni, a koji će (osim na Adventure Sport-u ;-) biti objavljeni i na novopokrenutim web stranicama Zagrebačkog triatlon saveza:: www.zts-triatlon.hr Posjetite te stranice, bit će zanimljivog sadržaja!

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.