Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Prva velika profesionalna momčad
(Rejting 0 od 5)
Razgovor
Autor: Adventure Sport Team   
Ponedjeljak, 06 Travanj 2009 12:54
BK Loborika prošli je tjedan predstavio svoju momčad za ovu sezonu. Sezona je tek počela, a vozači BK Loborika već imaju lijepu kolekciju uspjeha.
Biciklistički klub Loborika, koji nosi ime istoimenog mjesta kraj Pule, osnovan je 1997. godine. No uspjesi Loboričana počeli su stizati mnogo ranije, najveći biciklist na području bivše Jugoslavije Cvitko Bilić je iz tog mjesta, kao i još jedan biciklistički velikan Nevio Valčić.

Upravo je njegov sin Luciano Valčić uz Dragana Radeku bio pokretač kluba. U tih dvanaest godina, od skromne ekipe, Loborika je postala ne samo najbolji klub u Hrvatskoj nego i klub koji se rame uz rame bori sa najboljim slovenskim klubovima za primat na prostoru cijele bivše države, a isto tako od Loborike strahuju i u ostalim biciklističkim velesilama poput Italije…

Iz godine u godinu klub je stalno rastao, uspjesi u mlađim uzrastima stizali su kao na tekućoj vrpci, a najveći skok napravljen je krajem 2006. Tada se počela ostvarivati vizija predsjednika kluba Deana Vitasovića, koji je imao želju vratiti sve najbolje hrvatske seniore u jedan hrvatski klub. Prvi povratnici bili su Hrvoje Miholjević i Tomislav Dančulović. Njihov dolazak donio je velike promjene, od ekipe kojoj je bilo važno okončati utrku postali su ekipa koja želi mjesto na postoljima utrke. Miholjević i Dančulović u prvoj su godini slavili na četiri najjače jednodnevne amaterske utrke u Italiji, a Loborika je kao momčad bila najbolja na Istarskom proljeću i Giro del Friuli. Na temelju tog ispravnog puta u 2008. ekipa je pojačana dolaskom Deana Podgornika, a u 2009. u klubu se dogodila povijesna promjena.

Po prvi put Hrvatska je dobila jednu profesionalnu momčad. Za takvo nešto trebalo je pojačati momčad i zbog toga su se iz Slovenije vratili olimpijac Radoslav Rogina i Massimo Demarin. Njihov dolazak dodatno je osnažio momčad koja je u ožujku ove godine ostvarila nezapamćen niz rezultata za hrvatski biciklizam, Tomislav Dančulović pobijedio je na Trofeju Zajednice slovenskih sportskih društava u Italiji, Massimo Demarin je u jakoj međunarodnoj konkurenciji pobijedio na Memorijalu Nevio Valčić dok je Radoslav Rogina trijumfirao na crnogorskoj utrci Putevima Kralja Nikole. Između tih pobjeda klub se još dva puta popeo na postolje, Hrvoje Miholjević bio je 3. na Trofeju Poreč, a Rogina je isto mjesto zauzeo po okončanju Istarskog proljeća. A sezona je tek na početku…
 

Continental TEAM „Loborika“


Vozači

Hrvoje Miholjević

Tomislav Dančulović

Radoslav Rogina

Massimo Demarin

Emanuel Kišerlovski

David Demanuele

Dean Podgornik

Vid Ogris

Darko Blažević

Zvonimir Pokupec


Treneri

Srečko Glivar
Luciano Valčić
 
 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.