Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
400 metara - vertikalnih
(Rejting 0 od 5)
Sa svih strana
Autor: Adventure Sport Team   
Utorak, 26 Ožujak 2013 13:24

Red bull 400 je serija natjecanja u trčanju na 400 metara, ali od podnožja do vrha skijaške skakaonice.

 Prošle godine trkači su se po prvi puta natjecali na poznatoj skijaškoj skakaonici Planica, a ove godine ovo će biti posljednji događaj na ovoj skakaonici sagrađenoj 1967. godine. Odmah nakon natjecanja počinje temeljita obnova skakaonice, koja će omogućiti skokove preko 250 metara. 

U tjednu kada skijaški skakači završavaju sezonu na Planici, trkači po skakaonicama je otvaraju i to 20. travnja. Natjecanje na Planici biti će prvo u nizu od četiri. Slijede austrijski Kulm, 19. svibnja, a zatim skakaonice u  Švicarskoj i Finskoj u rujnu.

Prošle godine na Planici su pobijedili, Turčin Ahmet Arslani i Austrijanka Teresa Stadlober, dok su drugoplasirani bili brat i sestra iz Slovenije Petra i Matijaž Mikloša.

Pobjedniku je za svladati stazu trebalo 5 minuta i dvije sekunde, s tim što je bitno napomenuti da se staza duga 400 metara uspinje 195 metara. Da je to stvarno veliki izazov dokazuje i posljednjih 100 metara staze gdje se natjecatelji kreću četveronoške, pa ponekad događaj podsjeća na natjecanje u brzom penjanju bez užeta.

 

Sviđa mi se natjecanje na Planici, rado ću doći obraniti svoju titulu- izjavio je pobjednik iz Turske, dok je drugoplasirani Matijaž izjavio- Zadovoljan sam postignutim rezultatom, iako, da se nisam natjecao u štafeti, možda sam mogao pobijediti. Zato ću se slijedeći put natjecati samo u pojedinačnoj utrci i usredotočiti se dobiti Turčina.

Red Bull 400 uvijek privlači vrhunske planinske trkače, kao i mnoge druge sportaše i rekreativce. To je prilika za sve koji se žele testirati u nešto drugačijem izazovu natjecanja i protiv najboljih na svijetu.

Sve je moguće, prošle godine, pobjednica u ženskoj kategoriji bila je profesionalna skijaška trkačica, članica austrijske reprezentacije, a samo dva mjesta iza nje bila je slovenska rekreativka Manja Ferce..

Baš kao i lani, održat će se nekoliko kategorija, a događaj će početi kvalifikacijama u donjem, sletnom dijelu staze. Glavna utrka je utrka pojedinaca  na 400 metara, a veliki interes vlada i za štafetu 4 x 100 metara.

Ove godine je novost, utrka za vatrogasne timove, koje će se natjecati u štafeti 8 x 50 metara u potpunoj vatrogasnoj opremi.

Ulaz za gledatelje je slobodan, a ako ste zainteresirani za natjecanje, prijaviti se možete OVDJE 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.