Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Armstrong gubi žute majice???
(Rejting 0 od 5)
Sa svih strana
Autor: Anamarija Marović   
Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2012 23:16

Sedmerostruki pobjednik Tour de France- a Lance Armstrong izjavio je da neće nastaviti borbu protiv Američke anti doping agencije. Odluku je donio nakon što je federalni sud odbio njegovu tužbu.

Agencija  je odlučila otvoriti postupak protiv njega, optuživši ga da je sustavno koristio doping između 1999. i 2005. godine. Armstrong je pokušao osporiti nadležnost agencije, tvrdeći da se nije dopingirao i da su ugrožena njegova ustavna prava, te da agencija provodi „lov na vještice“.

Danas okrećem novu stranicu, više se ne želim baviti ovim bez obzira na okolnosti - napisao je na svojoj web stranici - svaki čovjek dođe do točke kad kaže dosta je bilo, za mene, to je vrijeme sada. Izjavio je da je umoran od borbe i natezanja.

USADA tvrdi da je Armstrong koristio zabranjene tvari EPO i steroide, te krvne transfuzije.

Armstrongova odluka o nesuradnji s USADA-om prema izjavi glasnogovornice Agencije, dovesti će do oduzimanja svih sedam naslova pobjednika Toura i doživotne zabrane nastupa.   

Sumnje o korištenju dopinga u profesionalnom biciklizmu su javna tajna, međutim ne smijemo smetnuti s uma da USADA-a nije dio američke vlade, ni pravosudno tijelo, već privatna neprofitna agencija angažirana za upravljenje antidoping programima za američke sportaše i pokreće proces kad sportaši ne prođu test na doping. 
U slučaju Armstronga nije takav slučaj, jer on nikada nije "pao" na doping testu, već se postupak bazira na dokazima poput svjedočenja i raznih dokumenata. 

Armstrongovi odvjetnici optužuju  USADA za  zloupotrebu vlasti, "arogantno podcjenjivanje saveznih zakona", "djelovanje izvan djelokruga svojih nadležnosti te da USADA vjeruje da je  iznad Ustava Sjedinjenih Američkih Država, iznad zakona, iznad sudskog preispitivanja, da djeluje bez nadzora bilo koje osobe ili organizacije, pa čak i iznad svojih vlastitih pravila.

Očito će priča imati nastavak, a u svakom slučaju sport je na gubitku.  

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARI


NAJČITANIJI ČLANCI (zadnjih 30 dana)


AS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.