Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Armstrongu suspenzija
(Rejting 0 od 5)
Sa svih strana
Autor: Anamarija Marović   
Utorak, 23 Listopad 2012 20:52

Međunarodni biciklistički savez prihvatio je nalaz USADA (Američke antidoping agencije) o Lance Armstrongu te mu oduzeo sve titule stečene od kolovoza 1998 i donio odluku o doživotnom isključenju iz biciklizma.

Predsjednik UCI-a Pat McQuaid je izjavio - Lancu Armstrongu nije mjesto u biciklizmu, on zaslužuje da bude zaboravljen.

Ova odluka znači da Armstrong gubi i svih sedam naslova pobjednika Tour de Franca, a kako USADA u izvještaju navodi da je 20 biciklista od 21 koji su bili na podiju  bilo pod dopingom titula pobjednika se neće dodijeliti.

Armstrongovi bivši suvozači Levi Leipheimer, Christian Vande Velde, David Zabriskie, George Hincapie, Michael Barry i Tom Danielson dobili su šestomjesečnu suspenziju nakon što su priznali doping i svjedočili protiv višestrukog pobjednika. McQuaid je izjavio da UCI zahvaljuje izjavama i svjedočenju. 

Biciklizam je prošao dug put i nemam namjeru dati ostavku na mjesto predsjednika saveza - rekao je McQuaid koji tvrdi da danas imaju na raspolaganju puno bolje alate za otkrivanje dopinga nego su imali za vrijeme Armstrongove karijere i nastavio -  da smo ove alate imali tada, bilo bi puno manje dopinga. 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.