Zaboravili ste lozinku?    Registriraj se
Članovi Mure Avanture na Giru
(Rejting 0 od 5)
Sa svih strana
Autor: BK Mura Avantura   
Četvrtak, 26 Svibanj 2011 22:05

Biciklisti Mure Avanture proteklog vikenda su se razišli na različite strane Hrvatske, ali i Europe,  kako bi branili boje kluba iz Svetog Martina na Muri, ali i bodrili najbolje hrvatske bicikliste na najpoznatijoj svjetskoj utrci koja upravo traje Giro d'Italia.

Brdski tim, ovog puta predvođen  najmlađima, u nedjelju 22.svibnja sudjelovao je u utrci MTB Kupa Hrvatske u Crikvenici. Utrka pod nazivom  10. XCO kup Podbadanj 2011. okupila je najbolje brdske bicikliste u Hrvatskoj, koji su se unatoč vručem i sparnom vremenu natjecali po tamošnjoj odlično pripremljenoj XCO stazi.

 

Ostatak brdskog tima, točnije oni izdržljiviji sudjelovali su na 3. Priločkom maratonu. Riječ je o rekreativnom brdsko-biciklističkom maratonu sa startom i ciljem u Prelogu, gdje biciklisti trebaju u što kračem vremenskom roku proći tri točke: vrh Kalnika, vrh Ivanščice i najviši međimurski vrh Mohokos. Prolazeći idealnom rutom biciklisti su prevalili otprilike 180 kilometara. U konkurenciji od ukupno 49 prijavljenih biciklista bila su i četvorica članova Mure Avanture.

 

Članovi cestovnog  tima Mure Avanture također su bili aktivni, ali ovaj puta u ulozi gledatelja. Naime, u subotu 21.svibnja uživo su prisustvovali svijetski poznatoj utrci Giro d'Italia,  i to 14. etapi  uspona na vrh Monte Zoncolan. Ova etapa vožena u dužini od 210 km vrlo je intersantna jer se radi upravo o usponu, te se gledateljima nudi pregled atraktivnog dijela staze kuda prolaze biciklisti.

 

Zbog preglednosti ovu etapu uspona na Zoncolan redovito posječuje stotinjak tisuća ljudi. Spomenimo i da su Miholjević i Kišerlovski, dvojica Hrvata koji sudjeluju na ovogodišnjem Giro, ovu 14. Etapu završili su na solidnom 28. i 49. mjestu. Biciklisti Mure Avanture iz Italije su se vratili puni dojmova i emocija, kao i bezbroj fotografija, te već najavljuju povratak na Giro i iduće godine ako ne kao vozaći sigurno kao gledatelji. 

 

 
KOMENTIRATI MOGU SAMO PRIJAVLJENI KORISNICI, PRIJAVITE SE ILI REGISTRIRAJTE!
Podijeli ovaj članak (google, twitter, facebook...)
Adventure Sport Portal on Facebook

ZADNJE SA FORUMA

ZADNJI KOMENTARIAS Forum!

MARKETING

Rubrike

Mi na Adventure Sport portalu želimo svijet učiniti boljim mjestom za život!
Animus 2005. Sva prava pridržana. Članci i fotografije u vlasništvu su Adventure Sport Portala, osim ako nije drukčije naznačeno. Stavovi autora članaka nisu nužno i stavovi uredništva. Ne preuzimamo odgovornost za moguću izravnu ili neizravnu ozljedu ili štetu proizašlu iz sadržaja na Adventure Sport Portalu.